Avança l’enderrocament de l’interior del Mercat de l’Abaceria : Servei de Premsa

Avança l’enderrocament de l’interior del Mercat de l’Abaceria

25/02/2019

Temps estimat de lectura: 4 minutsLes obres es troben actualment en la fase d’enderrocament de les parades i de buidatge de tot l’interior del mercat

Es dona resposta així a les demandes dels veïns i comerciants dels entorns per tal que l’edifici quedi buit i net fins que comenci la construcció del mercat definitiu

 

Les obres de desmantellament del Mercat de l’Abaceria avancen amb l’enderrocament de les parades interiors del Mercat. Els treballs van començar a mitjans del mes de gener amb la retirada dels residus especials i la maquinària de climatització, i actualment es troba en la fase d’enderrocament de les parades i de buidatge de tot l’interior del mercat. Posteriorment, es retirarà la coberta i es procedirà al desmantellament dels elements alts, sostres i parets, i a la retirada del paviment i solera de tot el terra. Finalment, es procedirà al tancament i adequació del solar.

 

 

Es conservarà únicament l’estructura metàl·lica de l’edifici que està catalogada patrimonialment. La previsió és que les obres de l’enderroc acabin a l’estiu.

El regidor de Turisme, Comerç i Mercats, Agustí Colom, ha remarcat avui que “les obres d’enderrocament del Mercat de l’Abaceria estan seguint terminis establerts. Van començar al gener, a finals d’estiu estaran finalitzades i en paral·lel estem iniciant el projecte executiu del nou mercat. Seguim, per tant, el procés per arribar a tenir aquest Mercat de l’Abaceria que necessiten els veïns i veïnes del barri, i també els propis paradistes i els comerciants dels carrers del voltant”.

L’objectiu de l’enderrocament és que l’espai quedi net i tancat fins que comencin les obres de construcció del mercat definitiu en el primer trimestre de l’any 2020 tal i com estava previst. Es dona resposta així a les demandes dels veïns i comerciants dels entorns en el sentit que l’edifici quedés net i preservat fins que comencin les obres del projecte definitiu.

El Mercat de l’Abaceria comptarà amb una superfície de 3.595m2. La rehabilitació integral preveu la incorporació de nous operadors que complementin l’oferta actual, com ara un nou espai d’economia cooperativa i un autoservei. També s’hi instal·laran els serveis i la logística adequats a les activitats previstes.

La reforma té com a objectiu posar en valor l’equipament més important de la zona pel que fa a l’oferta d’alimentació fresca, mantenir els petits comerços de proximitat i els seus llocs de treball, fomentar el paper vertebrador i de cohesió social que tradicionalment ha exercit el mercat, introduir nous operadors per complementar l’oferta i, òbviament, la rehabilitació integral de l’equipament, amb especial atenció a aconseguir un edifici sostenible.

 

 

El Mercat comptarà amb dues plantes de carrer i un espai soterrani sotsdividit en dues àrees: una compta amb dos nivells (al -1 se situaran les 52 places d’aparcament previstes, i al -2 se situen els magatzems) i l’altra meitat és la zona logística per als operadors del mercat, que es construeix amb doble alçada. La planta a nivell de carrer serà per a les parades i comerços, i la planta altell per a serveis, sales polivalents per a entitats del barri i tallers que s’hi vulguin fer.

A la planta del Mercat (3.900 m2 aprox.) es contempla que s’hi ubiqui:
• Mercat tradicional: 43 establiments interiors d’alimentació i 13 exteriors no alimentaris (2.400 m2)
• Nou espai comercial destinat a cooperatives de productors (350 m2).
• Nou establiment amb format autoservei (750 m2)

A la planta Altell (1.100 m2) està previst:
• Oficines del mercat
• Serveis: WC, espai per a la cura de persones
• Espais polivalents per ús associatiu, cultural, lúdic i social
• Sala polivalent per a tallers: alimentació saludable, cuina…

A la Planta -1 (1.400 m2):
• 52 places d’aparcament

A la Planta -2 (3.600 m2 aprox):
• Magatzems del operadors del mercat tradicional, cooperativa, i autoservei
• Espai per al tractament de residus (reciclatge).
• Espai logístic de càrrega i descàrrega pels diferents operadors del mercat.
• Reserva de vehicles comercials dels mateixos operadors

Situat a la Travessera de Gràcia, al cor del barri des del S.XIX, el mercat de l’Abaceria és una referència del comerç de proximitat, essencialment de l’alimentari, al barri. Motor dinàmic de l’activitat comercial i de la vida social, és el major equipament comercial dins de l’Eix Comercial de Travessera de Gràcia.

 

 

Actualment, el Mercat de l’Abaceria està situat en una carpa provisional al Passeig Sant Joan, entre els carrers Indústria i Sant Antoni Maria Claret des que es van traslladar el passat 11 de juliol. Els 56 paradistes que hi ha instal·lats es distribueixen entre 43 establiments alimentaris a l’interior, i 13 parades de no alimentaris a l’exterior, en el costat Llobregat del mercat.

Les obres de demolició de l’Abaceria estan seguint terminis establerts. Van començar al gener, a finals d’estiu estaran finalitzades i en paral.lel estem iniciant el projecte executiu del nou mercat. Seguim, per tant, el procés per arribar a tenir aquest Mercat de l’Abaceria que necessiten els veïns i veïnes del barri, i també els propis paradistes i els comerciants dels carrers del voltant.

Ens permetrà començar a la primavera iniciar les obres del nou mercat de l’Abaceria amb la perspectiva que havíem dit en el seu moment que al voltant de dos anys tindríem el nou mercat. Els terminis s’estan complint de forma estricta, i la nova ubicació del provisional està gaudint de bones vendes, i això fa pensar que un cop rehabilitat el mercat tindrà una represa important. Està previst nous operadors, i seguim el procés per arribar a tenir aquest Mercat de l’Abaceria que necessita el barri, els seus veïns i veïnes i també els propis paradistes per poder tenir unes bones condicionsCompartiu aquest contingut

Paraules clau
abaceria/ comerç/ mercat/ mercats/