L’operatiu antidroga al Raval acaba amb el tancament de quatre pisos des d’on es venia tot tipus de drogues i la detenció d’un dels màxims responsables : Servei de Premsa

L’operatiu antidroga al Raval acaba amb el tancament de quatre pisos des d’on es venia tot tipus de drogues i la detenció d’un dels màxims responsables

26/02/2019



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquesta tarda, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona han dut a terme un dispositiu antidroga que ha acabat amb la detenció d’un dels màxims responsables, la intervenció d’importants quantitats de cocaïna i heroïna i diners

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Ciutat Vella i de la Guàrdia Urbana de Barcelona han desmantellat aquesta tarda quatre domicilis al Raval des d’on es distribuïen tot tipus de drogues, principalment heroïna i cocaïna, i han detingut un dels seus màxims responsables.

El dispositiu continua obert i no es descarten noves detencions relacionades amb la investigació. En el moment de l’entrada policial, quatre persones, que ja estan identificades, haurien fugit per patis interiors.

L’operatiu antidroga s’ha dut a terme cap a quarts de vuit d’aquesta tarda, quan agents dels dos cossos policials han iniciat les entrades judicials en els quatre pisos investigats del carrer Reina Amàlia del barri del Raval. A l’interior dels pisos, els agents han localitzat importants quantitats de substàncies estupefaents, sobretot heroïna i cocaïna que estaven preparades en dosis per al consum individual.

La investigació a l’entorn d’aquests immobles es va iniciar fa diverses setmanes després que els mossos d’esquadra van tenir coneixement que aquests pisos estarien ocupats il·legalment i s’haurien convertit en punts de venda per a toxicòmans que hi acudien diàriament. Tot i això, en aquests casos, els compradors no hi consumien al seu interior per evitar sospites de la policia i dificultar la investigació judicial, i evitar les queixes veïnals. Tot i així, en les darreres setmanes, coincidint en què aquest punts estaven actius, s’havia detectat un augment de persones d’aspecte toxicòman al voltant d’aquest immoble investigat. Aquest fet, havia comportat queixes veïnals i un augment de la percepció d’inseguretat ciutadana.

Immediatament, es va iniciar un dispositiu de vigilàncies per tal de contrastar les diferents informacions i per iniciar una investigació que ha culminat aquesta tarda amb la detenció d’un dels màxims traficants. Les gestions d’investigació han permès determinar que hi acudien des de primera hora del matí i durant tot el dia, persones d’aspecte toxicòman que compraven la substància i la consumien al carrer, la qual cosa comportava queixes de ciutadans que en tot moment han anat informant a la policia.
El treball policial amb les diferents associacions de veïns i comerciants del districte contribueix a lluitar contra aquest fenomen al barri del Raval.

El dispositiu d’avui ha comportat el tancament d’aquests quatre punts de venda i consum de drogues. Els pisos es lliuraran al seu legítim propietari o quedaran clausurats policialment.





Paraules clau

Ciutat Vella/ prevenció/ seguretat/