L’Ajuntament de Barcelona inverteix més de 4 milions d’euros en la reurbanització de diversos carrers del barri del Raval : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona inverteix més de 4 milions d’euros en la reurbanització de diversos carrers del barri del Raval

01/03/2019

L’Ajuntament de Barcelona invertirà més de 4 milions d’euros en la reurbanització i la construcció d’un nou tram de recollida pneumàtica a diversos carrers del barri del Raval, al districte de Ciutat Vella. En concret, les actuacions abastaran el carrer de l’Est, la plaça Jean Genet, el passatge Gutenberg, el carrer Arc del Teatre (en el tram comprès entre els carrers d’Est i Guàrdia), el carrer Cervelló i el carrer Guàrdia.

L’objectiu principal la millora de l’accessibilitat, de la mobilitat a peu, dels serveis i, en general, de l’espai públic existent mitjançant la creació d’una secció de plataforma única amb circulació de vehicles restringida i prioritat pel vianant. L’àmbit de les intervencions és d’uns 4.260 metres quadrats i està previst que finalitzin a l’estiu del 2020. Les obres han començat pels carrers de l’Est i el passatge Gutenberg.

Es mantindrà la mobilitat actual i la regulació de l’accés al barri per a veïnat, DUM i serveis, des del carrer Sant Madrona. En aquest últim també podran accedir els usuaris de l’aparcament de l’hotel.

La disposició en la nova ordenació dels elements de mobiliari urbà quedarà molt marcada per la presència al subsòl del clavegueram i de la nova xarxa de recollida pneumàtica. Donada l’estretor dels carrers, l’enjardinament es concentra en la zona de més amplada, entre el final del carrer Arc del Teatre i la plaça Jean Genet. També es manté part l’arbrat existent i es planten noves espècies d’arbustiva.

Pel que fa a l’enllumenat, es preveu la substitució de lluminàries, la col·locació de nous bàculs i la canalització de tot els elements. La font existent del carrer Montserrat, es traslladarà a la cantonada del carrer Montserrat amb el carrer Cervelló. L’estacionament en superfície quedarà prohibit en tot l’àmbit d’actuació i s’habilitaran espais per a la distribució urbana de mercaderies.Compartiu aquest contingut