Ada Colau participa a la Jornada de les Dones en l’àmbit de la seguretat i les emergències : Servei de Premsa

Ada Colau participa a la Jornada de les Dones en l’àmbit de la seguretat i les emergències

05/03/2019

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assistit aquest matí a la 6a Jornada de les Dones en l’àmbit de la seguretat i les emergències, una jornada que també ha comptat amb la participació de Laura Pérez, regidora de Feminismes i LGTBI, i del comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens.

A la jornada s’ha reflexionat sobre els processos, mecanismes i efectes que té la violència masclista en l’oci nocturn al mateix temps que visibilitzar mecanismes de detecció i actuació davant del fenomen amb intervenció d’agents dels cossos policials.

 

 

Durant la seva intervenció, Colau ha agraït a les dones veteranes de la Guàrdia Urbana haver obert camí en el cos a les noves generacions de dones del cos de policia barceloní, i ha destacat la importància de la mirada de les dones en el món de la seguretat.

L’alcaldessa també ha volgut fer un especial reconeixement als agents i les agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona per la feina que fan en l’abordatge de la violència masclista.

Pel que fa al fenomen de la violència masclista en l’oci nocturn, Ada Colau ha recordat que la regidoria de Feminismes i LGTBI va posar en marxa l’any passat el protocol “No callem” contra les agressions i els assetjaments sexuals en els espais d’oci nocturn. Una mesura pionera a Espanya. “Necessitem que tots els operadors que intervenen en l’abordatge de la violència masclista en l’oci nocturn tinguin una perspectiva 360 graus sobre aquesta realitat i disposin de tots els recursos i el suport institucional per poder dur a terme la seva tasca”, ha dit Colau.Compartiu aquest contingut