La Model acull una instal·lació amb les plaques d’habitatge franquista retirades de la ciutat de Barcelona : Servei de Premsa

La Model acull una instal·lació amb les plaques d’habitatge franquista retirades de la ciutat de Barcelona

11/03/2019

L’antiga presó la Model de Barcelona acull l’exposició «Deconstruir el Franquisme. Símbols de la Dictadura a Barcelona», promoguda pel Comissionat de Programes de Memòria de l’Ajuntament de Barcelona i l’Observatori Europeu de Memòries de la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona (EUROM). La mostra recull peces originals i documentació de la simbologia franquista de la ciutat, destacant més de 160 plaques d’habitatge que han estat retirades recentment pel consistori. La instal·lació estarà oberta al públic a partir del divendres 15 de març i es podrà visitar els divendres de 15 h a 18 h i els dissabtes de 10 h a 18 h, fins al 15 de juny de 2019.

L’objectiu d’aquesta exposició és interpretar la repressió simbòlica de la dictadura franquista sense caure en ambigüitats sobre la seva iconografia feixista. Així mateix, una cartografia interactiva permet ubicar gran part de les plaques d’habitatge al territori, així com identificar diversos espais de repressió i control, monuments i nomenclàtor del franquisme.

El projecte va ser desenvolupat a partir d’una idea original de Jordi Guixé, director de l’EUROM, i Núria Ricart, professora de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, i compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, del projecte Art Públic i Memòria (HAR2017-84322-P) i del programa Europe for Citizens de la Comissió Europea.

Trobareu més informació en el dossier adjunt i al web de l’EUROM www.europeanmemories.netCompartiu aquest contingut