Barcelona reconeix la tasca de les persones que participen del Programa Radars : Servei de Premsa

Barcelona reconeix la tasca de les persones que participen del Programa Radars

19/03/2019

L’acte de reconeixement s’ha fet amb motius dels 10 anys del projecte, que busca pal·liar els efectes de la solitud no volguda i prevenir situacions de risc de les persones grans

El Radars està implantat actualment en 42 barris de la ciutat, amb 1.200 persones usuàries i unes 300 de voluntàries

L’Ajuntament de Barcelona ha organitzat aquest dimarts un acte de reconeixement a totes les persones que participen al Programa Radars. L’acte, organitzat al Saló de Cent en commemoració dels 10 primers anys de funcionament del projecte, ha estat presidit per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i també ha comptat amb la participació de la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, i de desenes de persones que hi participen.

 

 

El Programa Radars treballa per pal·liar els efectes de la solitud no volguda i prevenir situacions de risc de les persones grans. Treballa conjuntament amb els veïns i veïnes, comerços, farmàcies, persones voluntàries, entitats i equipaments, amb l’objectiu de transformar els barris en comunitats humanes, segures, participatives i solidàries.

Actualment el Radars està implantat en 42 barris de la ciutat i hi participen 1.212 persones usuàries (el 80% dones), 1.653 radars veïnals, 542 radars farmàcies, 1.345 radars comerços, 348 entitats i serveis i 292 persones voluntàries. Aquesta metodologia de treball s’ha exportat a d’altres ciutats, com són Mataró, Igualada, Granollers, Badalona, Xàbia, Premià de Mar, Arenys de Mar i Arenys de Munt, i també ha servit d’inspiració per d’altres ciutats com Madrid, Lisboa, Santurtzi o Quebec.Compartiu aquest contingut