Lola López dóna la benvinguda a la jornada ‘El racisme té memòria’ : Servei de Premsa

Lola López dóna la benvinguda a la jornada ‘El racisme té memòria’

20/03/2019



Temps estimat de lectura: 1 minut

Dijous 21 de març, a les 18 hores, al Museu Marítim de Barcelona ( av. de les Drassanes, s/n) la comissionada d’Immigració, Interculturalitat i Diversitat, Lola López, dóna la benvinguda als ponents que participaran a la jornada ‘El racisme té memòria’, que organitza l’Espai Avinyó coincidint amb el Dia Internacional contra el racisme. 

L’antropòloga Rosa Lázaro conduirà una jornada que comptarà amb les ponències de Mostafà Shaimi i Anyely Marín Cisneros.

Mostafà Shaimi és professor a la Universitat de Girona i graduat en filosofia (UdG). Màster de Recerca en Ciències Humanes i  Postgrau de Mediació Intercultural (UdG).

Coordinador del màster Diversitat religiosa: Pensament, Realitat, Gestió (UdG) i  del curs Visibilitzant els racismes (UdG).  Ha treballat des del 2001 en administracions públiques i entitats de l’àmbit social com: Fundació IRes (Institut de Reinserció Social) o  GRAMC (Grup de recerca en minories culturals). Actualment és també  col·laborador del diari ARA.

Anyely  Marín Cisneros és investigadora i docent militant. Durant anys ha investigat els encreuaments entre polítiques del cos, tecnologia i racisme. Actualment treballa entorn de l’aprenentatge automàtic i nous espais de racialització en la intel·ligència artificial.

La jornada té com a principals objectius remoure les bases sobre la construcció de la idea d’Europa; revisar la història colonial des d’una perspectiva crítica; apropar al debat existent sobre la definició de racisme i les seves dimensions i conèixer quins són els actuals dispositius del racisme.

 





Paraules clau

cultura/