Entra en funcionament l’ascensor inclinat de la Davallada de Gallecs al barri de la Font d’en Fargues : Servei de Premsa

Entra en funcionament l’ascensor inclinat de la Davallada de Gallecs al barri de la Font d’en Fargues

24/03/2019



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Les obres milloren l’accessibilitat i la connectivitat d’aquesta zona facilitant el pas entre el carrer del Trèvol i el carrer Alt de Pedrell

La intervenció realitzada per un import d’1,63 milions d’euros, dona resposta a una reivindicació veïnal històrica

Aquesta setmana ha entrat en funcionament l’ascensor inclinat a la Davallada de Gallecs, al barri de la Font d’en Fargues, al districte d’Horta-Guinardó. Les obres s’han realitzat per un import de 1,63 milions d’euros i donen resposta a una reivindicació veïnal històrica.

 

 

El nou elevador, situat a la Davallada de Gallecs, millora l’accessibilitat i la connectivitat d’aquesta zona, facilitant el pas entre el carrer del Trèvol i el carrer Alt de Pedrell. El projecte de millora també ha suposat la renovació de les escales per superar el desnivell existent de 27 metres que hi ha actualment entre aquestes dues vies i la reurbanització de la zona, d’acord amb la normativa actual. Es remodela així l’espai públic existent, les xarxes de serveis i de clavegueram i la instal•lació d’un nou enllumenat. L’horari de l’ascensor és de 7 a 23 hores.

Els ascensors inclinats són una bona solució en barris amb pendents importants, atès que poden superar grans desnivells i diferents inclinacions del terreny. El sistema utilitzat és el mateix que el dels ascensors elèctrics, però la cabina circula en sentit oblic a les guies. El districte d’Horta-Guinardó ja disposa de tres ascensors d’aquestes característiques: dos al carrer Telègraf i un al carrer Alguer.

L’Ajuntament de Barcelona treballa des de fa anys per millorar les condicions d’accessibilitat als barris amb pendents pronunciades, especialment als districtes de muntanya. L’orografia de Barcelona fa imprescindible millorar-hi les instal•lacions per ajudar la ciutadania a moure’s amb rapidesa i comoditat. Actualment la ciutat disposa d’una completa i moderna xarxa d’escales mecàniques i ascensors a l’espai públic que permeten salvar els desnivells i assolir dreceres entre zones que estan molt distanciades o als quals és complicat accedir.





Paraules clau

Horta-Guinardó/