Laia Ortiz participa en la reunió de ciutats del projecte europeu URBinclusion que lidera Barcelona : Servei de Premsa

Laia Ortiz participa en la reunió de ciutats del projecte europeu URBinclusion que lidera Barcelona

26/03/2019



Temps estimat de lectura: 1 minut

Dijous 28 de març, a les 12.30 hores (Recinte Fabra i Coats. Carrer Sant Adrià 20), la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, participa en la taula rodona final de la reunió de treball de les 9 ciutats que formen part del projecte europeu URBinclusion.

La xarxa URBinclusion està liderada per Barcelona i també en formen part les ciutats de Copenhaguen (Dinamarca), Glasgow (Regne Unit), Cracòvia (Polònia), Nàpols (Itàlia), Timisoara (Romania), Lió (França), Trikala (Grècia) i Torí (Itàlia). La xarxa promou des de fa dos anys l’intercanvi de coneixement sobre accions per reduir la pobresa i afavorir la inclusió social en àrees urbanes desafavorides. Barcelona ha fet de la lluita contra la pobresa i la desigualtat una prioritat i, de fet, ja va guanyar un projecte europeu a través de l’Urban Innovative Actions per a la posada en marxa del projecte B-MINCOME, que actualment s’està duent a terme.

Fruit de la feina desplegada, les 9 ciutats implicades han posat de manifest que la pobresa té rostres diversos i, per aquesta raó, recomanen cinc estratègies compartides perquè les polítiques públiques que s’implementin la puguin combatre amb eficàcia: assegurar una enfocament integrat i la coordinació entre departaments; implicar els actors locals des de la mateix disseny dels programes i en la presa de decisions; seleccionar indicadors eficients i sistemes de recollida d’informació que avaluïn bé la intervenció; assegurar la vinculació entre la dimensió estratègica i el nivell operatiu d’implementació d’accions; i millorar el finançament de les accions tot explorant models d’innovació financera. La intervenció social, per tant, i tal com han pogut constatar les 9 ciutats europees, requereix transversalitat i apoderament de la ciutadania.





Paraules clau

Drets Socials/