Reflexió i debat per celebrar el Dia Internacional de la Visilibitat Trans : Servei de Premsa

Reflexió i debat per celebrar el Dia Internacional de la Visilibitat Trans

29/03/2019Temps estimat de lectura: 3 minuts

Dissabte 30 de març, de 12 a 14 h, Cultura Trans reuneix al Centre LGTBI diverses activistes per conèixer les seves visions sobre la realitat trans i els projectes que impulsen per promoure la visibilitat i representació de les persones trans a la ciutat de Barcelona.

La taula rodona ‘Mirades Trans’ es complementarà, durant tot el cap de setmana, amb una acció a les xarxes socials que destacarà 10 referents de la lluita pel reconeixement de les diferents realitats que envolten les persones transgènere


Quines realitats trans coneixem? Totes responen a un mateix patró? Partint d’aquests interrogants, i amb l’objectiu de trencar estereotips i clixés, Cultura Trans, en col·laboració amb el Centre LGTBI de Barcelona, ha organitzat, dissabte 30 de març, de 12 a 14 h, la taula rodona Mirades Trans, una conversa entre quatre activistes que estarà moderada i dinamitzada per Pol Galofre, promotor del projecte Cultura Trans.

Les quatre participants tenen com a denominador comú l’impuls de projectes que treballen des de diferents àmbits per promoure la visibilitat i representació trans a la ciutat de Barcelona.

La primera persona que intervindrà a la trobada és Ian Bermúdez, coordinador de l’Espai DebuT a la Sala Becket, un espai de formació i recerca sobre noves identitats trans i les seves formes de representació a les arts escèniques i audiovisuals.

També hi participarà Eric Sancho, responsable del fons del Centre d’Interès d’Identitats Trans i Gènere de la Biblioteca de Nou Barris. Aquest projecte va néixer per contrarestar la manca de recursos informatius sobre identitats trans que hi ha a disposició tant de les persones trans com de la resta de la ciutadania que vol entendre millor aquesta realitat.

Per la seva banda, Diego Marchante (Genderhacker), doctor en Belles Arts i activista transfeminista, aportarà la seva experiència com a creador d’Archivo T, un contra-arxiu polític-artístic transfeminista en el context espanyol, entre moltes altres peces, que reflexiona al voltant del gènere i la identitat.

El cartell de ponents el tanca Mar Llop. La fotògrafa i activista trans és la creadora del projecte fotogràfic Construccions Identitàries. Work in progress, que s’ha pogut veure al Centre LGTBI des de la seva obertura. Partint de la seva pròpia experiència de trànsit, en aquesta mostra, Llop s’endinsa als discursos, sentiments, vivències i corporalitats trans. A més, ha participat al projecte 71 bodies, 1 Dance, una peça multidisciplinar de performance, fotografia i vídeo que està inspirada per 71 persones trans i no binàries.

 

El perfil de 10 referents de l’activisme trans, a les xarxes socials

A banda d’organitzar aquesta conversa entre activistes, el Centre LGTBI també farà difusió del perfil personal de deu referents trans, tant locals com internacionals. L’objectiu d’aquesta acció, que serà difosa des del canal del Centre LGTBI a Twitter durant tot el cap de setmana, és aprofundir en la visibilitat i la representació de les persones transgènere partint de trajectòries molt diferents però que han assolit rellevància social en els respectius àmbits.

Els continguts podran seguir-se a través de diversos fils que seran publicats amb l’etiqueta #MiradesTrans al compte @BarcelonaLGTBI.


L’espai municipal de referència sobre diversitat sexual i de gènere

El Centre LGTBI de Barcelona és un espai de trobada, reflexió i visibilitat sobre la diversitat sexual i de gènere. La comunitat LGTBI i la resta de la ciutadania disposen d’un equipament municipal des d’on s’ofereix un ampli catàleg de serveis d’informació, orientació i primera atenció, en coordinació amb les entitats i les diverses administracions. A més, desenvolupa un programa cultural, d’acció comunitària i sensibilització obert a tota la societat.

El Centre LGTBI és un servei de l’Ajuntament de Barcelona gestionat per la Plataforma d’Entitats LGTBI de Catalunya mitjançant un conveni de gestió cívica.

 

 

 Compartiu aquest contingut

Paraules clau
lgtbi/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina