L’Ajuntament reconeix la trajectòria de Joaquim Maria Puyal amb la Medalla d’Or al Mèrit Esportiu : Servei de Premsa

L’Ajuntament reconeix la trajectòria de Joaquim Maria Puyal amb la Medalla d’Or al Mèrit Esportiu

01/04/2019

L’alcaldessa ha entregat el guardó al veterà periodista en reconeixement a la seva trajectòria professional, com a mestre de diferents generacions de periodistes i la promoció que ha fet de l’esport d’alt nivell

Joaquim Maria Puyal també és guardonat per la promoció de la llengua catalana en el procés de normalització de l’ús del català en la retransmissió de partits de futbol des de 1976

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha presidit avui l’acte de lliurament de la Medall d’Or al Mèrit Esportiu de Barcelona a Joaquim Maria Puyal. El guardó reconeix la trajectòria professional del periodista, el paper pioner en les transmissions radiofòniques de partits de futbol en català i el foment que ha fet de l’esport en general.

 

 

En l’acte d’entrega de la medalla Colau ha destacat la figura de Puyal com a “referent del periodisme a la nostra ciutat i molt especialment de la ràdio en català. Amb un estil personal marcat pel rigor i per la humanitat, ha estat mestre de periodistes” ha afegit. L’alcaldessa també ha destacat la trajectòria de Puyal com “innovadora en els formats i en el llenguatge, amb programes que han fet història i que formen part de la nostra memòria col·lectiva”.

El Plenari municipal del mes de desembre va aprovar atorgar la Medalla d’Or de Barcelona al Mèrit Esportiu a Joaquim Maria Puyal en reconeixement de la trajectòria professional, com a mestre de diferents generacions de periodistes i per la promoció que ha fet durant la seva carrera de l’esport d’alt nivell. També es reconeix amb aquest guardó la promoció que ha fet de la llengua catalana, amb la retransmissió en català dels partits de futbol des de 1976.

L’escriptor Sergi Pàmies ha fet la glossa de la medalla en un acte que ha estat conduït pel també periodista Francesc Sòria.

Joaquim Maria Puyal és periodista, llicenciat en Filologia Romànica, Ciències de la Informació i doctor en Lingüística i ha treballat en diferents mitjans de comunicació com Catalunya Ràdio, TV3, Televisió Espanyola o Ràdio Barcelona.Compartiu aquest contingut