Barcelona celebra el Dia Internacional del Poble Gitano : Servei de Premsa

Barcelona celebra el Dia Internacional del Poble Gitano

05/04/2019



Temps estimat de lectura: 1 minut

Dilluns, 8 d’abril, amb motiu del Dia Internacional del Poble Gitano:

9.50 hores: L’alcaldessa Ada Colau saluda a les entitats i representants del poble gitano  i membres del Consell Municipal del Poble Gitano que seran a la plaça de Sant Jaume. L’acompanyarà la comissionada d’immigració, Interculturalitat i Diversitat, Lola López, i la vicepresidenta del Consell, Maria Rubia.

10 hores: Interpretació de l’himne del Poble Gitano, Gelem Gelem, a càrrec del cantant Falete Perona i dels nens del barri de la Mina, Juan Manuel i José Cortés.

L’Ajuntament de Barcelona, el Consell Municipal del Poble Gitano i les entitats que en formen part impulsen cada any una sèrie d’actes al voltant del Dia Internacional del Poble Gitano. Aquesta celebració, que té lloc en diferents països del món des del 1971, és un reconeixement a la història, la llengua i la cultura d’aquest poble.

Des de l’any 2017, a petició del Consell Municipal del Poble Gitano, la bandera gitana es posa al balcó de l’Ajuntament cada 8 d’abril.

A les 18 hores, a la plaça Nova de la Catedral, la comissionada d’Immigració, Interculturalitat i Diversitat, Lola López, assistirà al concert on actuaran Los Saavedra i los Flamencos de Barcelona.

 

Més informació de les activitats:

https://ajuntament.barcelona.cat/dretsidiversitat/ca/noticia/programa-d-activitats-8-d-abril

 

 

 





Paraules clau

cultura/