Barcelona impulsa una prova pilot per permetre la signatura electrònica per a les iniciatives ciutadanes : Servei de Premsa

Barcelona impulsa una prova pilot per permetre la signatura electrònica per a les iniciatives ciutadanes

09/04/2019



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Barcelona impulsa una prova pilot que permetrà que els promotors de les iniciatives ciutadanes puguin recollir les signatures per via electrònica a través de la plataforma Decicim.Barcelona. La prova pilot que es posa avui en marxa permet que la ciutadania pugui signar digitalment les iniciatives ciutadanes que proposin incloure un punt a l’ordre del dia dels Consells Plenaris dels districtes i del Consell Plenari Municipal.

La voluntat és la de testejar la nova tecnologia que permetrà dur a terme aquesta signatura electrònica primer en aquestes casuístiques per després poder ampliar-la a totes aquelles tipologies d’iniciatives ciutadanes que es poden impulsar a Barcelona en base al Reglament de Participació Ciutadana de la ciutat.

D’aquesta manera s’obre un nou canal per a que la ciutadania pugui donar suport a les diferents iniciatives, que s’ajunta a la possibilitat de recollir les signatures presencialment.

Per poder signar virtualment per donar suport a iniciatives ciutadanes mitjançant el Decidim caldrà registrar-se al Decidim.barcelona. Per aquest procés cal posar Usuari/password i e-mail. Un cop fet, s’envia un correu de confirmació amb un enllaç que s’ha de confirmar. Per autenticar-te al Decidim caldrà posar usuari/password.

A continuació, i com a primer pas per a la verificació, s’afegiria un telèfon mòbil que servirà per poder enviar un codi de confirmació en forma de SMS necessari per poder firmar i guardar la dada per enfortir el procés de verificació. Un cop rebut l’SMS i introduït el codi de confirmació es procedeix al procés de verificació que es fa contra el padró amb:

Si el ciutadà es valida contra padró es guarda el NIF xifrat, el codi postal i el districte per limitar la signatura d’una iniciativa ciutadana.

Per poder signar, l’interessat haurà de registrar-se i verificar-se a la plataforma digital mitjançant els següents passos:

Actualment, la única iniciativa ciutadana que està en procés de recollida de signatures i que es podrà beneficiar d’aquesta prova pilot és “És una qüestió de gènere: Proposta per promoure bones pràctiques entre la Guàrdia Urbana de Ciutat Vella a través de formació en temes de gènere”. També ho podran fer totes les que es presentin a partir d’aquest moment.





Paraules clau

mobilitat/