250 joves presenten les seves propostes per a una cultura de la pau a l’Audiència Pública de nois i noies de Barcelona : Servei de Premsa

250 joves presenten les seves propostes per a una cultura de la pau a l’Audiència Pública de nois i noies de Barcelona

30/04/2019



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Al llarg d’aquests mesos, l’alumnat ha seguit un procés participatiu amb sessions formatives per al professorat, elaboració de propostes i continguts relacionats, i trobades per acordar un únic document

El tema de la XXV Audiència Pública, que es treballarà el proper curs, serà el de “Barcelona coeducadora”

250 joves han presentat els seus compromisos i les seves propostes per fomentar la cultura de la pau, durant la XXIV Audiència Pública als Nois i Noies de Barcelona, que s’ha celebrat avui al Saló de Cent de l’Ajuntament. Des del mes de setembre i fins el mes d’abril, hi han participat 1.630 nois i nois d’entre 11 i 17 anys, de 37 centres educatius de la ciutat.

Al llarg d’aquests mesos, l’alumnat ha seguit un procés participatiu amb sessions formatives adreçades al professorat, treball a l’aula on els joves han elaborat propostes i han aprofundit en continguts relacionats amb els objectius de l’Audiència, i trobades per acordar un únic document.

 

 

Fa 24 anys que l’Ajuntament convoca audiències públiques adreçades als joves, a través de les quals alumnes escolaritzats a 6è de primària, secundària, batxillerat, i educació especial proposen al consistori suggeriments i idees per millorar la vida d’infants i joves, i de la ciutadania en general.

En aquesta ocasió, els participants han proposat, entre altres qüestions, que a les escoles hi hagi una assignatura d’educació emocional i ètica, que hi hagi més espais de suport, activitats i acompanyament per a les persones que es troben en centres de menors, organitzar més activitats, tallers i xerrades en contra de qüestions com el masclisme i el racisme, que a les escoles hi hagi formació per al professorat sobre discriminacions i temes d’actualitat, i més predisposició a dialogar, que hi hagi educació sexual explicada des de totes les òptiques o que es creï un protocol d’obligat compliment per situacions d’assetjament escolar.

Durant l’acte, la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, ha recordat que “la pau és un concepte que hem d’omplir de contingut. Com a ajuntament, creiem que ha d’haver un compromís cabdal de tota la ciutat per afavorir la convivència i la cohesió. En aquesta Audiència Pública era important treballar en què podem fer dia a dia per la pau, plantant cara a l’odi, posant-no sen el lloc de l’altre, perquè els conflictes comencen quan veiem la diferència com una amenaça. La pau té molt a veure amb l’amor, l’empatia, i poder tenir cura els uns dels altres”.

El tema de la XXV Audiència Pública, que es treballarà el proper curs, serà el de “Barcelona coeducadora”.





Paraules clau

educació/