Ciutat Vella inicia els tràmits per tancar temporalment els locals Carpe Diem, Shoko i Pachá per incompliments en matèria de seguretat : Servei de Premsa

Ciutat Vella inicia els tràmits per tancar temporalment els locals Carpe Diem, Shoko i Pachá per incompliments en matèria de seguretat

06/05/2019

Les actuacions estan emmarcades dins d’una campanya d’inspeccions que ha iniciat aquest mes de març el districte per garantir unes correctes mesures de protecció a discoteques i bars musicals del territori

El Districte de Ciutat Vella ha iniciat els expedients sancionadors de tancament d’alguns locals d’oci nocturn del Front Marítim per incompliments en matèria de la normativa de seguretat. En concret, els locals són el Carpe Diem, el Shoko i Pachá. Els expedients contemplen el tancament dels locals que pot arribar a ser d’entre 15 dies i 6 mesos.

Aquestes actuacions responen als resultats de la campanya que va endegar el Districte de Ciutat Vella el passat mes de març en el marc del Pla d’Inspeccions que s’ha implementat durant aquest mandat al territori. En concret, aquesta iniciativa se centra en la comprovació de les mesures de protecció de locals musicals i discoteques.

Un cop incoats els expedients sancionadors, ara s’inicien els períodes de presentació d’al·legacions dels interessats i els de resolució de les mateixes per part de l’administració.

 

Una campanya d’inspeccions a locals d’oci nocturn

El districte de Ciutat Vella és un territori amb una àmplia oferta de locals d’oci nocturn. Durant el mes de març es van enviar un total de 42 cartes informatives a diversos establiments on se’ls advertia que s’iniciava aquesta campanya d’inspecció per comprovar les condicions de prevenció i seguretat i, en concret:

– Vies d’evacuació
– Senyalització d’emergència
– Enllumenat d’emergència i evacuació
– Equips i sistemes de protecció contra incendis

Aquesta iniciativa l’estan duent a terme, de manera conjunta, els Serveis d’Inspecció del Districte i la Guàrdia Urbana de Barcelona i les inspeccions s’estan duent a terme en horari nocturn i amb les activitats en funcionament. Es preveu acabar tota la campanya abans de l’estiu.

 

Altres requeriments a aquests establiments per incompliment de les normatives

Cal recordar que aquest no és el primer cop que el districte ha hagut d’actuar administrativament contra aquests establiments. L’any 2016 se’ls hi van notificar les ordres de precinte dels equips musicals perquè no s’ajustaven a la normativa de terrasses i evitar que la música de l’interior dels locals sortís a la terrassa. La intervenció municipal va finalitzar amb l’execució de les mesures per part dels propietaris dels establiments per adequar-se al que marca la norma.Compartiu aquest contingut