La Capella acull ‘Estrats’, l’Escena 5, per commemorar els seus 25 anys : Servei de Premsa

La Capella acull ‘Estrats’, l’Escena 5, per commemorar els seus 25 anys

06/05/2019



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La cinquena i penúltima escena de l’exposició Les escenes. 25 anys després , s’inaugura demà, dimarts 7 de maig, a les 19 h, i porta per nom Estrats . En aquesta ocasió hi intervindran els artistes June Crespo, Anna Dot, Antoni Hervàs, Marla Jacarilla, Rasmus Nilausen, Quim Pujol, Francesc Ruiz, Carlos Sáez, Julia Spínola i Marc Vives.  

Els cinc comissaris ― David Armengol, Sonia Fernández Pan, Eloy Fernández Porta, Sabel Gavaldon, Anna Manubens― posen ara l’accent en el present: el passat no és altra cosa que una tertúlia d’historiadors, amb lligalls i gintònics; el futur, un programa electoral improvisat. El veritable misteri és el present.

Ara: restes, estrats i empremtes. Llums al lluny. Ecos magnificats i l’efecte Doppler. Insinuacions de l’esdevenidor. L’actualitat és un lloc on sempre hi estem entrant, i ho fem com un geòleg, temptejant, trobant per atzar capes, llims, estrats sedimentaris que s’alteren a cada pas. El recorregut ―al llarg de l’ara, cap al fons de la sala― afegeix noves marques, altera el terra indecís d’aquest mes, d’aquest dia.

Ara mateix, al cinquè moviment de Les escenes, algunes obres s’expandeixen pel terra. D’altres reflexionen sobre el terreny simbòlic que habitem. Totes conviden a seguir un itinerari, alternant el record sensitiu i la capacitat d’anticipació. Aquesta vegada cal mirar cap avall. Les obres són “realistes”, en el sentit que confereixen a aquesta paraula els versos de Ben Lerner: “If you have to look up it’s religious. / If you have to look down it’s realistic” [Si has de mirar amunt, és religiós. / Si has de mirar avall, és realista]. Cap avall, com l’investigador o el buscador d’or, però també el recollidor de ferralla i el captaire. Amb tots ells, trobar les estructures, o les seves restes, i l’evidència silenciada de la pobresa ―o la segona vida del reciclatge: d’objectes, d’idees, de visions del món.

Performances Escena 5:


Propera escena 

Escena 6
28.05-23.06.2019
Luz Broto /  Black Tulip / June Crespo / Ariadna Guiteras / Antoni Hervàs / Ocaña / Tere Recarens / Jara Rocha + Joana Moll / Francesc Ruiz / Carlos Sáez / Julia Spínola /  Y€$Si Perse + La Plebeya + Mar Pons + Georgina Soler

Més informació: lacapella.barcelona/ca

Imatges al següent enllaç aquí





Paraules clau

cultura/