L’Ajuntament ha arribat a un acord per l’adquisició l’edifici de l’Hospital Evangèlic de Gràcia per a traslladar-hi una escola de Primària : Servei de Premsa

L’Ajuntament ha arribat a un acord per l’adquisició l’edifici de l’Hospital Evangèlic de Gràcia per a traslladar-hi una escola de Primària

11/05/2019



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Ara, l’escola Teixidores es troba en mòduls provisionals en un espai del carrer Encarnació, on s’hi ha de construïr una escola bressol

L’Ajuntament de Barcelona ha arribat a un acord sobre les condicions per r l’adquisició, per un import de 8,75 milions d’euros, de l’edifici de actual l’Hospital Evangèlic, situat al carrer Camèlies (Gràcia), per ubicar-hi l’escola de Primària Teixidores, que ara es troba de forma provisional en un espai, propietat municipal, del carrer Encarnació del mateix districte.

L’acord, assolit aquesta setmana entre la propietat i el consistori, preveu que la Fundació Privada Hospital Evangèlic traslladi els seus serveis sociosanitaris al districte de Sant Martí, quan acabi de construir la nova seu en un solar al carrer Ciutat de Granada.

L’immoble de Gràcia –de més de 4.560 metres quadrats edificats— es troba a la cantonada del carrer Camèlies i Alegre de Dalt, en l’illa formada per aquests carrers i els de la Font Castellana i Escorial, i ara mateix es troba qualificat d’equipament, i destinat a ús sanitari.

La Fundació Privada Hospital Evangèlic, una entitat privada sense ànim de lucre dedicada a l’assistència sanitària i hospitalització, va obrir aquest equipament als anys 30 del segle passat i està dedicat a activitat sociosanitaria a Gràcia des del 1985. Al juliol de 2016 es va acordar, entre la Generalitat de Catalunya, el Consorci Sanitari de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, el trasllat de l’Hospital Evangèlic, com actuació prioritària, des de la ubicació actual en el Districte de Gràcia a una nova ubicació en el Districte de Sant Martí, , per a completar la cobertura d’atenció sociosanitària d’aquest àmbit.

La nova seu serà un edifici de planta baixa més 6 plantes i un soterrani, situat al carrer Ciutat de Granada, en un espai que va adjudicar-li, en concessió d’ús privatiu, l’Ajuntament de Barcelona, per acord de la Comissió d’Economia i Hisenda del Consell Municipal de data 15 de gener de 2019.

 

Una nova escola per a la Vila de Gràcia

Un cop l’hospital traslladi els seus serveis a l’edifici de Sant Martí, l’immoble del carrer Camèlies passarà a acollir l’escola de Primària Teixidores, que ara es troba en un espai del carrer Encarnació en mòduls provisionals. Aquesta escola compta amb dues línies de P3 i 2 de P4. El curs vinent, hi afegirà 2 de P5.

El regidor de Gràcia, Eloi Badia, ha valorat com una “gran oportunitat la possibilitat d’adquirir l’edifici de l’antic Hospital Evangèlic” de Gràcia, atesa la necessitat del territori de trobar espais susceptibles de situar-hi equipament educatiu, especialment en els barris de la Salut i la part nordest de de Vila de Gràcia. “Amb aquest acord donem compliment a la necessitat de places d’escola pública a Gràcia, un districte on tenim èxode de matriculacions públiques per falta d’oferta”, ha afegit Badia, que ha recordat l’aposta del govern municipal per l’educació pública de qualitat, “que també és una aposta per l’educació de proximitat”.

Per això, s’ha compromès a que l’Ajuntament redacti i promogui la modificació del Pla General Metropolità que permeti la ubicació, en aquesta finca, d’un equipament educatiu.





Paraules clau

Gràcia/