L’Ajuntament licita les obres per al centre de Serveis Socials i casal d’entitats Porta Trinitat de Sant Andreu : Servei de Premsa

L’Ajuntament licita les obres per al centre de Serveis Socials i casal d’entitats Porta Trinitat de Sant Andreu

14/05/2019



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El centre també acollirà un Punt d’Informació i Atenció a la Dona (PIAD), de manera que s’ampliarà l’espai per aquest servei que ara s’ubica al Centre Cívic Trinitat Vella

El complex estarà situat entre la carretera de Ribes, la Meridiana i la Ronda de Dalt, de manera que contribueixi a crear continuïtat urbana entre els barris de Sant Andreu de Palomar i Trinitat Vella i a evitar l’aïllament d’aquesta zona envoltada de vies

El Diari Oficial de la Unió Europea ha publicat l’inici del període de licitació per a la construcció del nou centre de serveis socials, casal d’entitats i Punt d’Informació i Atenció a la Dona (PIAD) de Porta Trinitat que es construirà al barri de Trinitat Vella, al districte de Sant Andreu. Es preveu que les obres comencin al quart trimestre del 2019. El termini previst d’execució és de 14 mesos.

El complex estarà situat entre la carretera de Ribes, la Meridiana i la Ronda de Dalt, de manera que contribueixi a crear continuïtat urbana entre els barris de Sant Andreu de Palomar i Trinitat Vella per evitar l’aïllament d’aquesta zona envoltada de vies. Actualment, l’àrea està ocupada per un pàrquing provisional i una petita zona enjardinada.

L’edifici consta de quatre plantes amb una superfície total de de 2.330m2, amb dos patis. Està envoltat per un espai exterior de 1.155m2 que també s’urbanitzarà amb el present projecte. L’edifici serà d’ús administratiu i cultural, i inclourà una sala d’actes pública de 170 butaques, foyer, camerinos, vestíbul i bar. A la planta primera acollirà les dependències de l’Àrea de Serveis Socials, conformada per despatxos, sales de treball i de reunions, despatxos d’entrevistes, etc.., a més d’un Punt d’Informació i Atenció a la Dona (PIAD). El PIAD permetrà així ampliar l’espai per aquest servei, que actualment es presta al Centre Cívic Trinitat Vella.

El Casal per a entitats del barri s’ubicarà a la segona planta. Inclourà despatxos d’entitats, espais de treball de coworking, sales de reunió i magatzems. Mentre que a la tercera planta es situaran espais polivalents per a tallers, més sales de reunió, bucs d’assaig per a entitats musicals, i vestidors. La creació d’aquests espais té com a objectiu potenciar l’associacionisme al barri i donar resposta a entitats a les que el centre cívic ja no podia donar resposta per estar ple. L’edifici compta també amb una planta soterrani.

 

 

Pel que fa a la zona exterior, es diferenciaran tres zones: una explanada principal amb parterres, una zona al costat de la sala d’actes que podrà ser utilitzada com a espai escènic o cinema a la fresca, i un espai exterior d’accés restringit a l’edifici amb sortides dels magatzems de contenidors generals i magatzems específics per a les entitats de tabalers. El projecte guanyador del centre ha estat seleccionat amb la col•laboració de l’Associació de Veïns del barri.





Paraules clau

Sant Andreu/ trinitat vella/