La Comissió Europea distingeix el Pla d’Usos de Ciutat Vella amb el guardó S+T+ARTS Prize’19 : Servei de Premsa

La Comissió Europea distingeix el Pla d’Usos de Ciutat Vella amb el guardó S+T+ARTS Prize’19

21/05/2019

El Pla Urbanístic ha guanyat el Gran Premi a la Col·laboració Innovadora per la seva capacitat d’obrir nous camins per a la innovació en els àmbits de la ciència, la tecnologia i l’art i generar, a la vegada, un impacte econòmic i social

El Pla Especial Urbanístic d’ordenació de les activitats de pública concurrència, comerços alimentaris, serveis turístics i d’altres activitats al districte de Ciutat Vella, conegut com a Pla d’Usos del districte, ha guanyat l’ S+T+ARTS Prize ’19, que concedeix la Comissió Europea. Concretament, al Pla d’Usos se l’ha reconegut amb el Gran Premi a la Col·laboració Innovadora per la seva capacitat d’obrir nous camins per a la innovació en els àmbits de la ciència, la tecnologia i l’art; i també per generar un impacte econòmic i social.

Aquest guardó, impulsat per Ars Electronica, BOZAR y Waag Society, és una iniciativa que fomenta les aliances entre la tecnologia i la pràctica artística. Els premis reconeixen anualment les col·laboracions més pioneres en matèria de creativitat i la innovació en l’àmbit creat amb l’encreuament de la ciència, la tecnologia i l’art. Per primera vegada, s’ha premiat una política pública d’un profund calat tècnic.

El Pla d’Usos de Ciutat Vella es va dissenyar mitjançant un avançat diagnòstic que utilitza l’anàlisi massiva de dades i la participació ciutadana, concilia l’activitat econòmica i residencial al centre de la ciutat amb l’objectiu de garantir la salut dels ciutadans i l’habitabilitat de la ciutat.

En edicions anteriors, s’ha premiat amb aquest reconeixement la construcció d’infraestructures mitjançant impressió 3D, una investigació sobre la compactació dels materials granulars informat per disseny computacional i el prototipatge de noves pells i ossos artificials. El jurat dels premis es composa per reconegudes personalitats de la tecnologia, la ciència i l’art d’arreu del món.

El projecte del Pla d’Usos s’exposarà a Linz i Brussel·les i el guardó es lliurarà en una gala que se celebrarà en el marc del Festival Ars Electronica que es desenvolupa a la ciutat austríaca de Linz del 5 al 9 de setembre de 2019. Ars Electronica, que enguany celebra el quaranta aniversari, és la major plataforma mundial d’art, tecnologia i societat. Aquest festival se centra en els desenvolupaments actuals de la tecnologia i els possibles escenaris futurs i la qüestió de com aquests canviaran les vides de la gent.

Aquest és el segon reconeixement que rep el Pla d’Usos de Ciutat Vella, que l’any passat va quedar finalista a la XIVa edició de la Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme, que va tenir lloc a Santander.Compartiu aquest contingut