Barcelona Activa estrena 25 cursos online per donar eines a persones en recerca de feina : Servei de Premsa

Barcelona Activa estrena 25 cursos online per donar eines a persones en recerca de feina

23/05/2019



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Barcelona Activa fa una nova proposta adaptada a les necessitats i el temps disponible de les persones que fan cursos de forma gratuïta a l’agència

La nova oferta formativa suggereixen un seguit d’itineraris modulables en funció de les expectatives i objectius de cadascú

La metodologia aplicada és la de ‘classe invertida’ o ‘flipped classroom’, amb una base teòrica que l’alumnat pot preparar, i amb molta més aplicació pràctica en combinació amb les classes presencials

L’entitat municipal de l’Ajuntament de Barcelona per al desenvolupament econòmic i local Barcelona Activa, inicia una nova proposta formativa online per a la capacitació en la recerca de feina i el desenvolupament de les competències. A l’actual oferta presencial del Programa Barcelona Treball s’incorporen 25 noves càpsules online amb l’objectiu d’adaptar l’oferta formativa a les necessitats i els temps disponibles de les persones que decideixen desenvolupar competències transversals i ampliar eines de contacte amb el mercat de treball.

La nova formació neix amb la voluntat de formar part d’una oferta inclusiva. És a dir, aquests 25 cursos, posats a predisposició de tothom que s’hi vulgui inscriure, s’adreçaran tant a persones que utilitzen la tecnologia de forma autònoma i capaces de gestionar el seu propi aprenentatge, com a persones que requereixen d’un acompanyament més individualitzat, que es facilitarà des dels espais de recerca de feina de Barcelona Activa.

L’oferta online pren com a metodologia la ‘classe invertida’ o ‘flipped classroom’, per la qual cosa l’alumnat prepararà la base teòrica amb els conceptes clau i ‘insights’ que es proporcionen a través de vídeos didàctics i altres tipus de material. La idea és que aquestes càpsules es complementin amb l’oferta formativa presencial, amb un caràcter eminentment pràctic. Combinat amb el format presencial, permet la personalització de l’aprenentatge teòric a través de les interaccions grupals.

Del currículum a les xarxes professionals

Segons Paco Ramos, director executiu d’Estratègies pel Foment d’Ocupació de Barcelona Activa, “per optimitzar el recorregut per les càpsules suggerim un seguit d’itineraris modulables a les necessitats i expectatives de cadascú. La capacitació de les persones per a la recerca de feina ha demostrat ser un aprenentatge necessari per tal de definir una estratègia que aproximi a l’assoliment de l’objectiu professional de forma eficaç”. En aquest sentit, les càpsules permeten treballar les diferents eines per encarar aquest procés de manera eficient, des de la definició d’un Pla d’Acció, fins a les eines concretes per entrar en contacte amb el mercat de treball, com la carta de presentació el currículum, les xarxes professionals o l’entrevista de feina. També es treballen les competències emocionals que impacten en l’autoconfiança de les persones que es troben en procés de trobar una nova feina.

A més a més, les competències transversals de caràcter social i personal han demostrat ser clau tant en el propi procés de recerca de feina com en l’entorn laboral. Les empreses i entitats contractants coincideixen en valorar i tenir identificades les competències necessàries a cada lloc de treball, en tant que permeten marcar la diferència entre una persona candidata i una altra.

Aquestes càpsules es posen a disposició de la ciutadania a través del web Barcelona Treball de Barcelona Activa, el portal de referència per a les persones en recerca de feina o millora professional de l’Ajuntament. Accedint al Programa d’Activitats Barcelona Treball, les persones interessades podran realitzar la inscripció i realitzar els cursos, oberts de manera continuada i en edicions de 15 dies, a través del seu propi espai personal, un cop feta la identificació per cursar la formació.





Paraules clau

Barcelona Activa/ ocupació/