53 projectes de 5G opten al repte tecnològic de Barcelona per millorar l’autonomia de la gent gran a casa seva : Servei de Premsa

53 projectes de 5G opten al repte tecnològic de Barcelona per millorar l’autonomia de la gent gran a casa seva

24/05/2019

El repte “Improving quality of life for elderly (at home) through Technology” (Millorant la qualitat de vida de la gent gran (a casa) a través de la tecnologia) era obert a propostes de 5G orientades a millorar l’autonomia de la gent gran en el seu àmbit domèstic i les condicions de vida durant l’envelliment

Permetrà mostrar nous usos de la tecnologia 5G i totes les seves possibles aplicacions, sobretot en l’àmbit de la Internet de les coses

L’Ajuntament i Mobile World Capital Barcelona (MWCapital), a través de la iniciativa 5GBarcelona, van llençar al mes de febrer aquest repte conjunt amb el 5G com a marc tecnològic de fons

El repte “Improving quality of life for elderly (at home) through Technology” (Millorant la qualitat de vida de la gent gran (a casa) a través de la tecnologia) ha rebut 53 propostes d’un total de 14 països, entre els quals hi ha França, Suècia, els Estats Units, Taiwan, Holanda, Alemanya, Canadà, Gran Bretanya i la Xina. De fet, el 50% de participants són empreses i persones emprenedores d’àmbit internacional. El termini per presentar candidatures va finalitzar ahir dijous.

Aquest repte ha rebut propostes aplicables a l’àmbit domèstic, sobretot orientades a millorar l’autonomia de la gent gran a casa seva. Les propostes han de mostrar nous usos de la tecnologia 5G i totes les seves possibles aplicacions, sobretot en l’àmbit de la Internet de les coses en el camp de l’envelliment.

L’Ajuntament i Mobile World Capital Barcelona (MWCapital), a través de la Iniciativa 5GBarcelona, van llençar al mes de febrer aquest repte conjunt amb el 5G com a marc tecnològic de fons, busca solucions tant a nivell nacional com internacional per millorar la qualitat de vida de les persones grans a través de la tecnologia. La seva definició es va fer en col·laboració amb la gerència de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona i amb la participació de les organitzacions més actives en aquests àmbits, com són la Fundació Alzheimer de Catalunya, la Fundació Uszheimer per a malalties neurodegeneratives, la Fundació ACE, la Fundació Pasqual Maragall i l’Associació Catalana per al Parkinson.

Ambdues institucions reconeixeran ara en una segona fase les 6 propostes que posin la tecnologia al servei de la millora de les condicions de vida de la ciutadania amb propostes d’aplicació pràctica, directa i netament positiva sobre el seu dia a dia. Els 6 projectes finalistes es coneixeran el proper 21 de juny i entre aquestes s’escolliran les dues propostes guanyadores del repte, que es coneixeran durant la primera quinzena de juliol i es podran desenvolupar al llarg del 2019 i 2020.

 

El repte: buscar solucions tecnològiques per millorar l’autonomia a casa de les persones grans

Amb aquest repte, l’Ajuntament i MWCapital busquen solucions tecnològiques perquè les persones grans visquin més anys de manera independent a casa seva, mitigant entre d’altres les seves mancances cognitives originades pels primers símptomes de demència o malalties neurodegeneratives. Especialment es volen abordar els següents aspectes:

Les solucions tecnològiques proposades han de servir per al desenvolupament de nous serveis, superar barreres per a accedir a serveis més personalitzats i ser accessibles econòmicament. I es valora que els projectes aprofitin la immediatesa, temps real, connectivitat quasi il·limitada i baix consum energètic que possibilita la tecnologia 5G, de manera que n’augmenti el rendiment i l’escalabilitat.

Les propostes que han participat en aquest repte han de plantejar solucions que juguin un paper clau per optimitzar la salut i benestar de les persones grans, ajudin a prevenir, educar, mantenir i estimular la persona en el seu entorn domiciliari habitual el màxim de temps possible.Compartiu aquest contingut