74 parelles de joves i gent gran han participat aquest curs al programa Viure i Conviure : Servei de Premsa

74 parelles de joves i gent gran han participat aquest curs al programa Viure i Conviure

31/05/2019

L’acte ha celebrat avui la trobada de final del curs 2018-2019

En aquest curs, l’edat mitjana de les persones grans que hi participen en el programa és de 87 anys, i són en un 86%, dones

El 76% dels estudiants acollits són noies i les edats més habituals són les de la franja entre 18 i 23 anys, amb prop del 60%

Fins a 74 parelles han participat aquest curs en el programa Viure i Conviure, en el qual persones grans acullen a casa seva estudiants universitaris. Avui, el Museu Picasso ha acollit l’acte de final del curs 2018-2019.

Viure i Conviure és un projecte que té com a objectiu proporcionar allotjament a joves estudiants en el domicili de persones grans en situació de soledat o que tinguin necessitat de companyia. El programa té un recorregut de més de vint anys en els quals ha estat gestionat per diverses fundacions amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona. Actualment, el gestiona la Fundació Roure, amb el suport del Ajuntament de Barcelona i del Consell Interuniversitari de Catalunya

En aquest curs, l’edat mitjana de les persones grans que hi participen en el programa és de 87 anys, i el 86% són dones. Més de la meitat dels participants (55,3%) té entre 85 i els 94 anys. El districte més present és el de l’Eixample, seguit del de Sarrià-Sant Gervasi. Quant als estudiants acollits, el 76% són noies, i les edats més habituals estan a la franja entre 18  i 23 anys, amb prop del 60%. La majoria d’estudiants procedeixen de la resta de Catalunya.

L’objectiu principal del programa Viure i Conviure és pal·liar la solitud de les persones grans, afavorint les relacions socials i afectives i evitant el seu aïllament social. A la vegada, facilia una alternativa d’allotjament als estudiants i possibilita així que joves amb pocs recursos puguin seguir estudis universitaris; i, finalment, fomenta la vida independent i l’autonomia de les persones grans.

Amb un  i viuen en el seu pis de propietat,  mentre que el perfil dels estudiants correspon majoritàriament a dones d’uns 22 anys. Un alt percentatge tant de persones grans com de joves ha repetit l’experiència viscuda en anys anteriors i el districte en el qual més parelles hi resideixen és el de l’Eixample.

Les persones acollidores han de tenir més de 65 anys, viure soles, gaudir d’un estat físic i psíquic que els permeti desenvolupar les activitats de la vida diària de forma autònoma, disposar d’un habitatge en condicions mínimes d’habitabilitat i higiene i estar disposades a compartir casa seva.

Pel que fa als estudiants, han de tenir menys de 35 anys, han d’estar matriculats en una universitat, no tenir la seva residència a la mateixa ciutat on estudien, tenir disponibilitat de temps per a la convivència i bona disposició envers les persones grans, i estar disposats a realitzar contraprestacions, entre d’altres condicions.Compartiu aquest contingut