Prop de 10 milions d’inversió converteixen el Centre Esportiu Municipal Turó de la Peira en unes instal·lacions de darrera generació : Servei de Premsa

Prop de 10 milions d’inversió converteixen el Centre Esportiu Municipal Turó de la Peira en unes instal·lacions de darrera generació

31/05/2019



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Janet Sanz, regidora en funcions del districte de Nou Barris, acompanyada de Marta Carranza, comissionada d’Esports en funcions, assisteixen a la festa ciutadana de posada en marxa, que tindrà lloc demà a partir de les 10.00 hores a les noves instal·lacions del Centre Esportiu Municipal Turó de la Peira

El nou centre ha estat dissenyat per tenir un consum gairebé zero i generar l’energia que necessita per funcionar

Una piscina coberta, una pista poliesportiva PAV 2, nous vestidors de grups i usuaris i diverses millores en les instal·lacions destinades als diferents serveis, són algunes de les actuacions que s’han dut a terme a l’equipament municipal

El centre compta amb una àmplia oferta esportiva i amb tarificació social (famílies monoparentals, Targeta Rosa, infantil…)

L’ampliació i millora d’aquest CEM, que ha suposat  una inversió de 9.781.241,75€, dota d’unes instal·lacions esportives d’alta qualitat al barri del Turó de la Peira, que permeten garantir el desenvolupament de projectes socioesportius que promoguin la cohesió i la integració social. De fet aquesta inversió dona resposta a una demanda històrica dels barris de la zona sud del districte de Nou Barris, que demanaven aquest equipament esportiu des de fa gairebé una dècada.

El nou centre esportiu és fruit de la unificació i reforma de l’antiga piscina i la pista esportiva municipals, i compta així amb dos grans espais d’ús esportiu: la piscina coberta i les pistes poliesportives. A més s’han ampliat i millorat totes les zones de serveis (vestidors de grups i d’usuaris, zones d’aigües…) i l’espai exterior i els entorns s’han urbanitzat amb la creació d’un espai públic verd i d’estada per als veïns i veïnes de nou barris.

Tota la instal·lació s’ha dissenyat segons criteris de sostenibilitat i autoproveïment. Es tracta d’un edifici de consum gairebé zero en el que tot ha estat pensat per a un màxim rendiment: orientació solar de l’edifici, façana verda, aïllament tèrmic… A més, genera energia renovable mitjançant les plaques fotovoltaiques instal·lades a la seva coberta. També compta amb un dipòsit de recollida d’aigües pluvials pel sistema de reg de la façana verda i es reutilitzen les aigües grises.

En relació a l’oferta esportiva de l’equipament, cal destacar que compta amb una tarificació social (famílies monoparentals, Targeta Rosa, infantil…) i un ampli catàleg d’activitats que inclouen:

  1. Oferta esportiva per a escoles i població en edat escolar, en horari lectiu i no lectiu.
  2. Oferta per a l’ensenyament i la competició de l’esport organitzat com voleibol, futbol sala, bàsquet, handbol, natació o gimnàstica rítmica.
  3. Oferta d’activitats dirigides aquàtiques i no aquàtiques enfocades al manteniment físic i al lleure.
  4. Oferta d’activitats recreatives i complementàries: oferta d’activitats socials, populars i relacionades amb la salut.

Alguns dels programes municipals i activitats  que es desenvolupen al centre són: Ja nedo i Ja nedo a l’aigua, trobades inter-escoles i inter-instituts, programa municipal Esport inclou, Natació escolar, Natació en horari extraescolar, Campus Olímpia, activitats dins del marc del Pla de l’esport en edat escolar…

Amb aquesta àmplia oferta es donarà cobertura a persones de totes les franges d’edat, també amb altres capacitats físiques i/o psíquiques, famílies i entitats. Els gestors de la instal·lació preveuen arribar als 700 abonaments.

El nou equipament té també una clara vocació de treballar i donar servei al territori. I, per aquest motiu, amb la posada en marxa de les instal·lacions es dóna un espai digne i definitiu al Club de Futbol Montsant, que treballa amb infants i joves del barri del Turó de la Peira tant des d’una perspectiva esportiva com educativa. Després de les converses mantingudes amb l’IBE i amb el Districte de Nou Barris, el Club de Futbol Montsant serà usuari preferent de la pista poliesportiva, garantint d’aquesta manera la continuïtat i viabilitat d’aquest projecte veïnal i esportiu.

 

Programa de la festa ciutadana

DISSABTE 1 DE JUNY, c. SANT ISCLE, 50

10.00 – 13.00 h:

13.30 h: Acte oficial d’inauguració, amb representants municipals, veïnals i esportius.

14.00 h: Dinar popular

18.30 – 20.30 h: Presentació dels equips del CFS Montsant

(Durant tota la jornada el centre podrà ser utilitzat per les persones abonades)





Paraules clau

CEM Turó de la Peira/ centre esportiu/ Nou Barris/ Turó de la Peira/