Ajuntament i Fundació PIMEC presenten el programa de suport emocional per a professionals autònoms : Servei de Premsa

Ajuntament i Fundació PIMEC presenten el programa de suport emocional per a professionals autònoms

06/06/2019

La Fundació PIMEC, mitjançant la Fundació Salut i Persona i en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona, ha presentat avui un servei d’atenció i suport emocional a les persones autònomes de la ciutat comtal i la seva plantilla. Tenint en compte que l’informe ‘La salut mental a Barcelona 2016’ assenyala que entre la població adulta de 18 a 64 anys, el 16,3% dels homes i el 19,1% de les dones presenta una mala salut mental, l’objectiu d’aquest programa és contribuir a la promoció, la prevenció i la millora de la salut emocional i mental.

L’Ajuntament de Barcelona aporta al programa 60.000 euros anuals per tal d’oferir acompanyament emocional a un col·lectiu que es troba en una situació d’especial risc de patir malestar a conseqüència de la situació de crisi dels darrers anys. Aquesta atenció es farà via telefònica gratuïtament al número 900.505.805, que funcionarà atès per psicòlegs i psicòlogues de 6.00 a 24.00 hores els 365 dies de l’any. La iniciativa s’emmarca dins del Pla de Salut Mental de Barcelona 2016-2022, un conjunt de mesures que busquen promoure, prevenir i millorar la salut mental i emocional de la ciutadania.

L’acte de presentació del programa ha tingut lloc a la seu de la patronal a Barcelona i ha comptat amb la participació del president d’Autònoms PIMEC, Miquel Camps, que ha destacat que a Catalunya hi ha 150.000 professionals autònoms. “Des d’Autònoms PIMEC els donem suport en temes de segona oportunitat, morositat, inici de negoci o formació i, gràcies a aquest programa, ara també els ajudarem amb la seva salut”, ha afegit.

Per la seva banda, la cap del departament de Salut del consistori, Pilar Solanes, ha fet una presentació del Pla de Salut Mental de Barcelona i ha dit que “no només és important atendre les persones, sinó també prevenir les situacions de malaltia mental i conscienciar la societat dels seus efectes”.

El director general de la Fundació Salut i Persona, Joan Pinyol, ha posat de manifest “la soledat de l’autònom” i  la influència tan important dels sentiments i les emocions en la feina i el dia a dia: “l’estrès és la gran epidèmia de la societat actual”.

En la seva intervenció, la directora de la Fundació PIMEC, Rosa Maria Juny, ha explicat als assistents aquest servei, dirigit a gremis, associacions empresarials, col·legis professionals i altres col·lectius integrats per autònoms i autònomes. A més, ha explicat que la Fundació “acompanya a pimes i autònoms a través de programes i ajudes, encara que no siguin socis de la patronal”.

Finalment, el patró de la Fundació PIMEC, Joan Rigol, ha considerat “imprescindible” donar un cop de mà a aquest col·lectiu en aquest sentit, ja que el seu estat emocional afecta al seu negoci i també la seva vida personal i al seu entorn.Compartiu aquest contingut