Barcelona-Ciutat de Mèxic, objectiu estratègic del CDRA, ja és una realitat : Servei de Premsa

Barcelona-Ciutat de Mèxic, objectiu estratègic del CDRA, ja és una realitat

19/06/2019

La nova connexió internacional forma part de les 5 ciutats objectiu del Pla estratègic del CDRA 2018-2019.

Aeroméxico connectarà amb tres vols setmanals Barcelona – Ciutat de Mèxic amb un Boeing 787 Dreamliner.

Aquesta ruta farà créixer un flux de tràfic de 90.000 passatgers que actualment volaven de forma indirecta entre Barcelona i Mèxic.

Els lligams entre ambdues capitals són notòries tant empresarialment, el mercat mexicà és el primer destí de càrrega aèria des de Barcelona, com per la comunitat de residents mexicans i els fluxos turístics.

Barcelona-Ciutat de Mèxic és la nova connexió internacional que des d’avui operarà a l’aeroport Josep Tarradellas – el Prat. La destinació forma part de les cinc ciutats objectiu del Pla estratègic del CDRA 2018-2019 (Comitè de Desenvolupament de Rutes de l’Aeroport de Barcelona, l’ens de promoció aeroportuària integrat per la Cambra de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i AENA). L’any passat la connexió entre Barcelona i la Ciutat de Mèxic va tenir un moviment de 90.000 passatgers indirectes.

Aeroméxico és l’única companyia mexicana amb presència a Europa. La capital catalana es converteix en la cinquena destinació de la companyia a Europa i la segona a Espanya. La nova aeronau Boeing 787 Dreamliner, que oferirà el trajecte entre les dues capitals, disposa de les últimes novetats del sector per millorar l’experiència del passatger, com per exemple el sistema Free messaging que permetrà als passatgers poder enviar i rebre missatges sense cost addicional en les principals xarxes socials.

La ruta comptarà amb el següent itinerari:

Barcelona – Ciutat de Mèxic*
AM 38
14:40 hrs. – 19:35 hrs. – Dim., Div., Dium.

Ciutat de Mèxic – Barcelona*
AM 37
18:20 hrs.- 12:40 hrs. (+1) – Dim., Dij., Dis.

*Els horaris publicats són en hores locals de cada país i estan subjectes a canvis sense previ avís.

 

Forts lligams de comerç internacional

La relació comercial entre Catalunya i Mèxic sempre ha estat important. Mèxic és el primer destí per exportacions de càrrega aèria des de Barcelona. En concret, les exportacions aèries de Barcelona a Ciutat de Mèxic durant el 2017 van ser de 3.752 tones, el que representa un 12% del total de les exportacions espanyoles

Així mateix, durant els darrers anys les relacions comercials entre les dues ciutats han anat augmentant fins al punt d’assolir una xifra rècord de 1.338 M€ l’any 2017. El principals sectors que s’exporten a Mèxic són vehicles (19%), maquinària (13,4%) i tèxtil (9,1%). Quantitativament, les exportacions catalanes representen el 29,1% de les exportacions de l’estat espanyol a Mèxic.

Pel que fa a les importacions, el mercat mexicà també ha anat en augment els últims anys i ha assolit la xifra de 540 M€ el 2017, el 13,3% de les importacions de l’estat espanyol a Mèxic. Els principals sectors importats són combustibles (31,2%), vehicles (27%) i productes químics (7%).

Cal afegir que a Mèxic hi ha 757 filials de 373 empreses catalanes i a Catalunya 59 filials mexicanes de 25 empreses mexicanes.

 

La comunitat mexicana a Catalunya i turisme emissor Mexicà

El 25% (6.158) dels 24.000 residents mexicans a l’Estat viuen a Barcelona, pràcticament el mateix volum que a Madrid. Els perfils majoritaris són estudiants, professionals qualificats i/o familiars, segons dades de l’INE 2018.

Així mateix, més de 450.000 turistes mexicans a l’any arriben a Espanya dels quals 86.000 (19,1%) van tenir Catalunya com a principal destinació amb una despesa mitjana de 2.500€ per persona (INE, 2017).

 

Sobre Grupo Aeroméxico

Grup Aeroméxico, S.A.B. de C.V., és la societat matriu, Aeroméxico, l’aerolínia global de Mèxic opera més de 600 vols diaris de passatgers en servei regula, i vola a 43 destinacions nacionals i 50 destinacions internacionals des de Mèxic, incloent 18 als Estats Units, 11 a Amèrica Central i el Carib, 9 a Sud-Amèrica, 5 a Europa , 4 a Canadà i 3 a Àsia.

La flota operativa actual del Grup suma 130 avions Boeing 787 i 737, així com Embraer 170 i 190 d’última generació. El 2012 la companyia va anunciar el pla d’inversió més important, en la història de l’aviació mexicana, amb la compra de fins a 100 avions Boeing, dels quals 10 equips són B787-9 Dreamliner.

Com a soci fundador d’SkyTeam, aliança que enguany celebra el seu 19è aniversari, Aeroméxico ofereix més de 1.150 destinacions a 177 països a través de les 19 companyies sòcies, per mitjà de les quals els passatgers poden obtenir diferents beneficis i gaudir d’accessos a més de 750 sales VIP voltant del món. Així mateix, gràcies a les Aliances Comercials que té amb Delta Air Lines, Avianca, Copa Airlines, EL AL, GOL Linhas Aèries, Japan Airlines, Jet Airways, Virgin Atlantic i WestJet, Aeroméxico ofereix una àmplia connectivitat dins de països com els Estats Units, el Brasil, el Canadà, l’Amèrica Central, Colòmbia, l’Índia, Israel o el Perú. www.aeromexico.com www.skyteam.comCompartiu aquest contingut