Ada Colau presideix l’acte de benvinguda als 139 nous agents de la 91ª promoció de la Guardia Urbana de Barcelona : Servei de Premsa

Ada Colau presideix l’acte de benvinguda als 139 nous agents de la 91ª promoció de la Guardia Urbana de Barcelona

27/06/2019

Durant els últims quatre anys s’han convocat més de 600 places de la Guàrdia Urbana

L’alcaldessa ha recordat que la Guàrdia Urbana és un dels serveis municipals més ben valorats per la ciutadania

Els nous agents del cos de seguretat Barceloní incrementen el nombre d’efectius per tal d’oferir el millor servei a la ciutadania

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha presidit l’acte de benvinguda als 139 nous agents de la Guàrdia Urbana, corresponents a la 91a promoció del cos. L’acte també ha comptat amb la presencia del Comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens, el gerent de Seguretat, Jordi Samsó, i del Cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Evelio Vázquez.

 

 

Colau ha explicat que durant els últims quatre anys s’han convocat més de 600 places de la Guàrdia Urbana, una mostra del compromís del govern cap el cos i cap el manteniment de la seguretat a la ciutat. “Barcelona és una ciutat segura”, ha dit, “però tenint en compte que rebem més de 18 milions de turistes l’any, s’ha de fer un dimensionament especial de molts serveis, entre ells la Guàrdia Urbana”. L’alcaldessa també ha recordat la necessitat de disposar de més Mossos d’Esquadra, tot i que ha celebrat els nous agents de la policia autonòmica que es destinaran a Barcelona provinents de la nova promoció de Mossos.

Durant la seva intervenció l’alcaldessa ha recordat als agents que la tasca de la Guàrdia Urbana és estar al costat de la ciutadania, el que implica una exigència permanent. Colau ha destacat algunes de les últimes actuacions del cos, i ha explicat als nous agents que la majoria de les seves actuacions seran treballant colze a colze amb la població, el que fa també que la confiança de la ciutadania cap a la Guàrdia Urbana creixi any rere any. En aquest sentit l’alcaldessa ha recordat que l’any passat els barcelonins i les barcelonines van atorgar la millor nota al cos a l’Enquesta de Serveis Municipal, “això és un orgull per a la Guàrdia Urbana i també un repte pels agents que us incorporeu”, ha dit Colau.

L’alcaldessa també ha afegit que “la Guàrdia Urbana és una organització moderna, en constant adaptació a les necessitats del moment, amb un Pla Director que fixa com a prioritats la proximitat a la gent, la resposta a les necessitats reals del territori i la transparència en totes les actuacions. Funcions com la policia de barri o la gestió d’emergències són imprescindibles en aquesta Barcelona global i diversa que tant ens estimem”.

Per acabar, Colau ha explicat que durant els 175 anys de vida de la Guàrdia Urbana sempre ha estat formada per grans professionals, “un cos que ha demostrat amb escreix la seva professionalitat i la seva humanitat en els moments més difícils, però és en el dia a dia on treballa per garantir la convivència i els drets de tots els barcelonins/es”.

Per la seva banda, el comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens, ha explicat que durant els propers 10 anys es renovarà el 40% de la plantilla i el 80% dels comandaments de la Guardia Urbana. “Arriben doncs en un moment de canvis profunds”, ha dit Recasens, “canvis socials, canvis econòmics, en el model de convivència i de teixit urbà. I això vol dir que la seguretat no pot seguir sent la mateixa. Cal repensar el model de seguretat en general, i molt especialment a Catalunya i a Barcelona com a part del mateix sistema”.

Recasens també ha destacat que cal redefinir la professió policial, “i en això és determinant el paper que desenvoluparan les persones, funcionaris i funcionaries d’aquest cos, des dels més alts comandaments fins als policies recent arribats, com vostès, que porten idees i sàvia nova al cos”.

La majoria dels nous 139 agents començaran la fase de pràctiques a les diferents unitats territorials del cos de policia barceloní acompanyats d’altres agents amb més experiència. Un cop superat un any de servei seran nomenats agents del cos de la Guàrdia Urbana de Barcelona com a funcionaris de carrera.

Els nous agents es destinaran a fer tasques de proximitat al carrer, enfortint el contacte i l’atenció amb els ciutadans, alhora que amplia i rejoveneix la plantilla municipal. En aquest sentit, l’edat mitjana d’aquesta promoció ha estat de 31,98 anys (l’agent més jove en té 22, i el més gran 45). Dels 139 nous agents, el 78,26% són homes (108 agents), i el 21,74 % són dones (30 agents); més del 75% resideixen a Barcelona i la seva Àrea Metropolitana; i el 68% té estudis superiors.Compartiu aquest contingut