L’Ajuntament de Barcelona desactiva la fase d’alerta del protocol per onada de calor : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona desactiva la fase d’alerta del protocol per onada de calor

29/06/2019

El protocol es va activar el passat divendres i durant els dos dies que ha estat en funcionament els equips del CUESB i la Creu Roja han atès un total de 41 persones

L’Ajuntament de Barcelona ha desactivat aquest dissabte al vespre la fase d’alerta del protocol per onada de calor. Ho ha fet després de comprovar que les previsions meteorològiques pels propers dies deixen entreveure un descens de les temperatures, fins a situar-se en valors més habituals per a la present època de l’any. Seguint els procediments que estableix el protocol per a la fase d’alerta, l’Ajuntament havia posat en marxa un operatiu per a persones vulnerables (gent gran, infants i persones sense llar) i un altre específic a la via pública.

Pel que fa a l’operatiu específic a la via pública, professionals del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) i de la Creu Roja han sortit al carrer en les franges de més calor per repartir aigua i oferir consells a la ciutadania sobre com prevenir els riscos de les altes temperatures. Durant els dos dies que ho han fet en total han atès 41 persones, de les quals 32 homes i 9 dones.

El Pla d’Actuació per Prevenir els Efectes de l’Onada de Calor continuarà activat en la seva fase preventiva, tal com és habitual. Aquesta fase suposa mantenir una sèrie de mesures d’informació i seguiment de col·lectius vulnerables, amb un servei telefònic permanent (900.70.30.30) i la difusió dels possibles efectes d’una onada de calor i d’un conjunt de recomanacions per prevenir-los.Compartiu aquest contingut