Vint detinguts en el marc d’un dispositiu conjunt de seguretat ciutadana a la zona d’oci nocturn del Front Marítim : Servei de Premsa

Vint detinguts en el marc d’un dispositiu conjunt de seguretat ciutadana a la zona d’oci nocturn del Front Marítim

29/06/2019

Aquesta matinada la Guàrdia Urbana de Barcelona,els Mossos d’Esquadra, i la Policia Nacional han desplegat un operatiu policial de prevenció i seguretat ciutadana per evitar la comissió de fets delictius a la zona

Els detinguts són presumptes autors de delictes de furts, robatoris violents i tràfic de drogues

Agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona, de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra  i del Cos Nacional de Policia han realitzat aquesta matinada un dispositiu de seguretat ciutadana a la zona d’oci nocturn del Front Marítim, al barri de la Barceloneta, entre els  entre els carrers Marina, Ramon Trias Fargas, Trelawny, Doctor Aiguader i passeig Marítim de la Barceloneta.

L’operatiu, iniciat aquesta mitjanit fins les 07:00 hores d’aquest matí, ha acabat amb un balanç de vint persones detingudes. Concretament, s’ha detingut deu persones com a presumptes autores de delictes de furts, nou per delictes contra la salut pública i una persona per un delicte de robatori violent.

A més a més, cal esmentar que quatre persones estan investigades per furt lleu i tretze persones han estat traslladades per estrangeria.

Efectius policials uniformats i de paisà s’han desplegat a partir de la una de la matinada a la zona en el marc d’un operatiu destinat a la prevenció de delictes contra el patrimoni, principalment furts i robatoris amb violència i intimidació i contra el tràfic de drogues. Els agents també han actuat davant conductes incíviques associades a l’oci nocturn, principalment per la venda ambulant, consum de begudes alcohòliques, fer necessitats fisiològiques a la via pública o oferir serveis sexuals.

En coordinació amb els responsables de seguretat privada dels diferents locals d’oci nocturn, els agents s’han desplegat a la zona per tal de localitzar i detenir els autors de furts i robatoris o altre fets delictius.

El dispositiu també ha tingut per objectiu detectar la presència de venedors ambulants de begudes que aprofiten aquesta situació per vendre substàncies estupefaents. Fins i tot en alguna ocasió no descarten el furt si la víctima és propícia.

Així doncs, els principals objectius d’aquest dispositiu són:

En el marc d’aquest dispositiu, la Policia Nacional ha actuat en base a les infraccions administratives per situació il·legal a Espanya.Compartiu aquest contingut