Barcelona celebrarà la 43a Conferència de la IATUR la tardor de 2021 : Servei de Premsa

Barcelona celebrarà la 43a Conferència de la IATUR la tardor de 2021

12/07/2019Temps estimat de lectura: 3 minuts

S’ha aprovat a la trobada d’enguany a Washington DC de la IATUR, l’associació internacional sobre recerca en usos del temps amb més rellevància internacional

El tema clau serà la confluència entre la recerca, la investigació i les polítiques públiques sobre els usos del temps i el seu impacte sobre la societat

Organitzaran el congrés Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona i la ‘Barcelona Time Use Initiative for a Healthy Society’

El 2020 se celebrará a Tòquio

Barcelona acollirà la 43a edició de la Conferència de la IATUR el 2021, del 27 al 29 d’octubre. La ‘Annual Conference of the International Association for Time Use Research (IATUR)’ és el congrés internacional d’organització del temps més important a escala mundial i una de les trobades internacionals de més renom per intercanviar idees, bones pràctiques i recollir les últimes novetats en recerca sobre l’ús del temps.

La voluntat de conferència de la IATUR a Barcelona és promoure la confluència entre la recerca i la investigació i les polítiques públiques sobre usos del temps i el seu impacte sobre la societat. Se celebrarà en el marc de la International Time Use Week (Setmana Internacional dels Horaris) que es farà a Barcelona en aquella data, on diverses xarxes internacionals podrien organitzar activitats de treball.

La Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la ‘Barcelona Time Use Initiative for a Healthy Society’, que són les coorganitzadores de la Conferència de la IATUR el 2021, han presentat la candidatura de Barcelona aquesta setmana, durant la 41st Annual Conference of the International Association for Time Use Research (IATUR), que s’ha celebrat a l’American University a Washington DC. La ‘Barcelona Time Use Initiative for a Healthy Society’ és una iniciativa internacional que segueix el llegat de la Reforma Horària i que vol ser un actor internacional de referència en els propers tres anys per a l’impuls de polítiques de benestar relacionades amb l’ús del temps.

Fabian Mohedano, promotor de la Iniciativa per a la Reforma Horària i de la ‘Barcelona Time Use Initiative for a Healthy Society’ ha fet la presentació de la candidatura acompanyat del director de l’Oficina de Reforma Horària del Govern de la Generalitat de Catalunya, Alexis Serra i la directora executiva del Departament de desenvolupament socioeconòmic de proximitat de Barcelona Activa de l’Ajuntament de Barcelona, Emilia Pallàs Zenke.

Durant la ponència, Fabian Mohedano ha destacat la necessitat de “promoure la interacció entre l’ús del temps i les polítiques a escala internacional. Plantegem una nova agenda global”, ha proposat. “Volem convertir Barcelona en la capital mundial de l’impuls de recerca i les polítiques del temps”, ha anunciat el promotor. Sobre el naixement de la ‘Barcelona Time Use Initiative for a Healthy Society’, Fabian Mohedano ha subratllat “la necessitat de treballar junts per crear polítiques de temps orientades a la salut, el benestar, el futur del treball i l’equitat de tot el planeta.”

L’edició 43 de la IATUR de Barcelona inclourà la combinació de presentacions de treballs de recerca, de polítiques públiques i la mostra d’iniciatives que connecten la recerca amb les organitzacions, la política pública i la societat:
– Visita a Girona. Presentació del Pacte del Temps i la Xarxa gironina d’empreses
– Visita a Barcelona Activa. Presentació del Pacte del Temps i la Xarxa d’empreses NUST
– Visita al Parlament de Catalunya. Experiència de canvi d’horaris
– Visita a empreses promotores de polítiques d’usos del temps
– Recepció a l’Ajuntament de Barcelona. Trobada amb les entitats promotores del Pacte del Temps
– Recepció a la Generalitat de Catalunya. Explicació del Pacte per a la Reforma Horària

Igualment, la candidatura podria comptar amb diverses xarxes que poden organitzar activitats de treball:
– Trobada de la Xarxa Europea Ciutats d’Usos del Temps
– Trobada de la Xarxa de Ciutats i Pobles per la Reforma Horària (Catalunya)
– Seminari de la xarxa europea de supressió del DST
– Seminari internacional organitzat per cronobiòlegs i metges del son
– Altres activitats pendents de concretar

El tema de la 41a Conferència de la IATUR d’aquest any ha estat sobre la comunicació de la investigació als responsables de la formulació de polítiques i al públic en general (“Communicating Time Use Research to the Public”). La 42a edició es farà a Tòquio el 2020.

Paraules clau

ús del temps/ Usos del Temps/