L’Ajuntament aprova el projecte d’obertura i urbanització del carrer Josep Estivill, a Sant Andreu : Servei de Premsa

L’Ajuntament aprova el projecte d’obertura i urbanització del carrer Josep Estivill, a Sant Andreu

14/07/2019



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Les obres d’urbanització del carrer començaran en el primer trimestre de l’any 2020, després que aquest mes de juliol es completin les actuacions d’enderroc dels edificis que impedien l’obertura del carrer

El pressupost del projecte és d’1,5 milions d’euros i la superfície total és de 5.060 m2

L’Ajuntament ha aprovat el projecte d’obertura i urbanització del carrer Josep Estivill, a Sant Andreu. L’objectiu és ampliar el tram de carrer entre el carrer Hondures i el carrer Gran de la Sagrera, de manera que aquesta via pugui tenir sortida al carrer Gran. La superfície total és de 5.060 m2 i el pressupost del projecte és d’1,5 milions d’euros.

Les obres d’urbanització del carrer començaran en el primer trimestre de l’any 2020, després que aquest mes de juliol es completin les actuacions d’enderroc dels edificis que impedien l’obertura del carrer.

Amb aquesta actuació es millorarà la mobilitat de la zona, tant del trànsit rodat com dels vianants. Les obres, juntament amb la propera execució de diverses obres d’urbanització i edificació vinculades al desenvolupament urbà al voltant de la nova estació intermodal de la Sagrera, consoliden la ciutat a l’entorn de les actuals obres ferroviàries.

 

 

El projecte preveu que s’eliminarà la connexió existent per al trànsit entre el passatge Bofarull i el carrer Gran de la Sagrera i s’eliminarà el cul de sac existent per accedir als aparcaments de les finques privades d’aquesta àrea. Aquestes obres permetran guanyar dos espais destinats a zones d’estada, mitjançant espais verds i mobiliari urbà.

 

Característiques del nou tram de Josep Estivill

El nou tram del carrer Josep Estivill comptarà amb una calçada central de 10 metres d’amplada, formada per dos carrils de 3 m d’ample i un únic sentit de circulació (sentit Hondures – Gran de la Sagrera). També estan previstes dues fileres d’estacionament i serveis adjacents amb voreres de 2 metres d’ample.

La vorera costat mar serà de 5 m d’amplada i s’hi ubicaran elements de jardineria, mèlies i enllumenat a la franja d’espai adjacent a calçada. A la zona d’estada compresa entre el nou traç del carrer Josep Estivill i la línia de façana existent, hi haurà un parterre amb arbres i vegetació. També es plantaran cinc arbres a la banda sud del nou tram. Igualment, es plantarà nova vegetació al tram de vorera oest del carrer Gran de la Sagrera que també entra dins l’àmbit d’actuació.





Paraules clau

Sant Andreu/