Barcelona i L’Hospitalet del Llobregat col·laboren per dignificar el carrer de la Riera Blanca amb una intervenció artística del col·lectiu La TONAL’H : Servei de Premsa

Barcelona i L’Hospitalet del Llobregat col·laboren per dignificar el carrer de la Riera Blanca amb una intervenció artística del col·lectiu La TONAL’H

18/07/2019

Les columnes de formigó s’han revestit amb uns tòtems de fusta, ferro, materials reciclats i pintura que simbolitzen tant la importància de les cultures del món, com que ambdues ciutats frontereres s’han creat a partir de la barreja de cultures

Aquests 8 tòtems, quatre a cada vorera, són una referència iconogràfica a la natura, el cosmos i els cinc continents

Ambdós ajuntaments han finançat el projecte al 50%

L’Ajuntament de Barcelona i l’Ajuntament de L’Hospitalet del Llobregat han col·laborat per dignificar un tram del carrer de la Riera Blanca, les columnes del pont que hi ha a la sortida del metro de Santa Eulàlia amb el carrer Andalusia, a través d’una intervenció artística duta a terme pel col·lectiu d’artistes La TONAL’H, ubicats a la fàbrica Nau TONAL’H, del Districte Cultural L’H, format per artistes de diferents disciplines i que acull a creadors i creadores de les dues ciutats.

Aquesta intervenció artística sobre les columnes és un homenatge a la mare natura, a la terra, a les diferents visions cosmogòniques del món i als cinc continents. La manera com el col·lectiu La TONAL’H ho ha representat és a través d’uns tòtems que evoquen diferents cultures i que es troben entrelligades per una estructura de ferro, que representa la naturalesa com a element d’unió entre les persones.

 

 

 

Aquests tòtems s’han treballat amb materials reciclats, fusta, ferro, pintura, grafits i diferents textures i llenguatges artístics, donant cabuda a artistes del col·lectiu que treballen diverses disciplines.

Marc Serra, regidor del districte de Sants-Montjuïc, ha agraït la “complicitat amb L’Hospitalet de Llobregat alhora de dur a terme aquesta intervenció artística que ha permès convertir un pont que era frontera en un espai de diàleg i trobada”. I ha afegit que “és un reconeixement a les diferents mirades i cultures del veïnat que durant anys han construït ambdues ciutats”.

 

Un pont que és frontera i cruïlla

La intervenció artística ha volgut remarcar que aquest pont entre les dues ciutats és frontera, però sobretot és lloc de pas, de creuament i que ambdues ciutats, tant Barcelona com L’Hospitalet del Llobregat, s’han creat sobre una barreja i suma de cultures, sent cruïlla cultural.

Pels artistes del col·lectiu La TONAL’H, l’actual és un món globalitzat on la identitat és important per lluitar contra l’actual hegemonització cultural.

Aquests tòtems representen de forma al·legòrica la suma de cultures d’arreu.Compartiu aquest contingut