Es posa en marxa el nou govern municipal : Servei de Premsa

Es posa en marxa el nou govern municipal

18/07/2019

Aquest matí ha tingut lloc la primera Comissió de Govern després de l’aprovació del nou cartipàs municipal

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, es reunirà el dia 30 de juliol amb el President Torra per tractar l’agenda ciutadana i social de la ciutat i reactivar inversions i serveis públics que la Generalitat presta a la ciutat en matèria d’habitatge, escoles bressol, salut, gent gran i seguretat, entre d’altres

El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, serà el responsable de coordinar les relacions institucionals amb la Generalitat de Catalunya i l’Estat, i de la reactivació de la Comissió Mixta amb el govern català

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha presidit aquest matí la primera Comissió de Govern després de l’aprovació del nou cartipàs municipal. En aquesta Comissió de Govern s’han perfilat les prioritats del govern municipal pel proper mandat.

 

 

Després de la Comissió, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha comparegut acompanyada del primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, i ha subratllat que aquesta nova etapa que ara comença és una “bona notícia per la ciutat, amb un govern ampli, sòlid, estable i cohesionat, que permeti afrontar els principals problemes de la ciutadania.” Colau ha agraït l’actitud dels grups municipals durant el ple del cartipàs de dimarts passat, “amb actitud constructiva i força consens”, i ha dit que la voluntat del govern municipal és estendre la mà a tots els grups de l’oposició per treballar plegats posant els interessos de la ciutat pel davant. L’alcaldessa ha manifestat també que la seva voluntat és col•laborar amb les altres administracions amb qui la ciutat comparteix responsabilitats, perquè “si li va bé a la ciutat de Barcelona, li anirà bé a Catalunya, i li anirà bé a Espanya”. Colau ha anunciat que ha demanat reunions amb el president del Govern Espanyol, Pedro Sánchez, i al president de la Generalitat, Quim Torra, i que el proper 30 de juliol s’ha fixat una reunió amb el president Torra per reactivar temes prioritaris per la ciutat en l’àmbit dels drets socials i per demanar que es reactivi la Comissió Mixta entre l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat.

Per la seva banda, el primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, ha afirmat que en aquesta Comissió de Govern s’han debatut les primeres mesures que tenen a veure amb les prioritats del nou govern i que ha fixat en l’emergència climàtica, el creixement econòmic, la seguretat i la convivència, l’habitatge, la transformació urbana i la cohesió social. El primer tinent d’alcaldia, que serà l’encarregat de les relacions institucionals amb la Generalitat i l’Estat, i de la reactivació de la Comissió Mixta entre l’Ajuntament i el govern català, ha dit que “aquest nou govern vol ser de mà estesa i col•laboració amb l’oposició, amb la societat civil, amb el Govern de la Generalitat i amb el Govern d’Espanya.” Sobre la trobada amb el president Torra del proper dia 30, Collboni ha explicat que se li traslladarà l’agenda ciutadana i social, prioritats del govern municipal vinculades a inversions i serveis públics que la Generalitat presta a la ciutadania de Barcelona com són les escoles bressol públiques, les residències de gent gran, polítiques d’habitatge, Centres d’Atenció Primària i seguretat.Compartiu aquest contingut