L’Ajuntament i la Generalitat reforcen la presència policial a Barcelona per prevenir fets delictius : Servei de Premsa

L’Ajuntament i la Generalitat reforcen la presència policial a Barcelona per prevenir fets delictius

19/07/2019

L’alcaldessa Ada Colau ha presidit la primera Junta Local de Seguretat del nou mandat municipal que ha comptat amb la presència del conseller d’Interior Miquel Buch

L’Ajuntament convocarà 1.000 places d’agent de la Guàrdia Urbana durant els propers quatre anys i els Mossos d’Esquadra incorporaran 320 nous efectius a la ciutat a partir del mes d’octubre

Ajuntament i Generalitat es comprometen a continuar treballant de forma coordinada per revertir la situació actual de la seguretat a la ciutat

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha presidit avui la reunió de la Junta Local de Seguretat juntament amb el conseller d’Interior, Miquel Buch. A la reunió també han assistit el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat de l’Ajuntament, Albert Batlle;  el Director General dels Mossos d’Esquadra, Andreu Joan Martínez; el cap de la Guàrdia Urbana, Evelio Vazquez, el Comissari Cap Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent; Carles Anfruns, Comissari Cap de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona;  i Mercè Caso Señal, Jutgessa Degana de Barcelona.

Entre els diferents temes que s’han tractat a la Junta, on hi assisteixen els representants de tots els cossos policials i de l’àmbit judicial, s’han valorat les xifres sobre l’activitat de cada cos i s’han avançat algunes actuacions previstes per tal de millorar la seguretat a la ciutat.

L’alcaldessa ha refermat l’objectiu de convocar 1.000 places de la Guàrdia Urbana per reforçar el cos de policia barceloní i augmentar la presència policial al carrers de la ciutat i ha recordat que el consistori va convocar 600 places d’agents l’anterior mandat, dels quals 139 s’acaben d’incorporar aquest estiu, i ha augmentat les hores extres per fer front a l’augment dels fets delictius, accions que han fet que augmentin en un 15% les detencions realitzades per la Guàrdia Urbana.

L’alcaldessa també ha valorat positivament l’augment de la presència de Mossos ha la ciutat, 320 a partir del mes d’octubre, però ha volgut d’estacar la importància d’abordar un canvi en el tractament judicial de la multireincidència amb la col•laboració de la Fiscalia, un punt en el que han estat d’acord els membres de la Junta Local de Seguretat.

En aquest sentit, el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ha explicat que una de les primeres accions que ha realitzat com a nou responsable en matèria de seguretat de l’Ajuntament ha estat iniciar contactes amb la Fiscalia i la judicatura per fer trobades que vagin en la línia de la lluita contra la impunitat. Batlle també ha refermat el compromís de seguir treballant conjuntament amb el Departament d’Interior per fer front als reptes que té la ciutat, i continuar amb la coordinació policial, sobretot en aquells àmbits que actualment necessiten més atenció.

El Conseller d’Interior, Miquel Buch ha comunicat a la Junta local de Seguretat la creació del “Pla estratègic Barcelona Ciutat Segura” eina necessària per revertir la situació actual d’inseguretat des de diferents àmbits d’actuació. El conseller ha explicat que “hem proposat d’abordar amb fermesa i amb voluntat d’entesa la situació actual impulsant aquest pla estratègic. Hem ofert a l’ajuntament que hi participi, així com a d’altres departaments de la Generalitat i altres institucions i federació de veïns i comerciants. Tots sumem per lluitar contra aquestes dades”.

El Conseller a més, ha detallat els compromisos concrets que assumeix Interior per lluitar contra la delinqüència. Els compromisos passen per reforçar l’estructura de comandament de la Regió Policial amb la incorporació de nous comandaments de les escales executives i superior, crear una Unitat Regional de Seguretat Ciutadana, modificar els sistemes de treball per fer front als nous reptes de la criminalitat, millorar l’atenció ciutadana amb una oficina policial conjunta entre PGME i GUB prop de Plaça Catalunya i adequar les instal•lacions de Sants Estació, fer front al top manta de manera decidida i, finalment, augmentar la coordinació i col•laboració amb la Guardia Urbana millorant la recepció de denuncies i cercant espais conjunts d’investigació policial posterior. Per afrontar als nous reptes de criminalitat, el director ha dit que CME aposta que la Comissaria General d’Investigació Criminal tingui un rol en la investigació de determinats fenòmens que succeeixen a Barcelona. I ha remarcat els àmbits on els serveis especialitzats son necessaris ” Ciutat Vella, els furts, el narcotràfic, la delinqüència en zones turístiques i d’oci, les estrebades i les agressions sexuals. Darrera d’aquests fets, ha indicat ” hi pot haver sistemes d’organització criminals”

 

Document relacionat: Els fets delictius a Barcelona pugen un 9% durant el primer semestre del 2019 i les detencions un 17,4%Compartiu aquest contingut