Barcelona assisteix a València la inauguració del CEMAS, el Centre Mundial per a l’Alimentació Urbana Sostenible : Servei de Premsa

Barcelona assisteix a València la inauguració del CEMAS, el Centre Mundial per a l’Alimentació Urbana Sostenible

22/07/2019

El Comissionat d’Economia Social, Verda, Desenvolupament Local i Política Alimentària de Barcelona, Alvaro Porro, assisteix a la inauguració del centre de referència de la FAO en qüestions de política alimentària urbana

El Comissionat d’Economia Social, Verda, Desenvolupament Local i Política Alimentària de Barcelona, Alvaro Porro, ha assistit avui a Valencia a la inauguració del CEMAS, el Centre Mundial per a l’Alimentació Urbana Sostenible, coordinat per l’Ajuntament de València i la FAO i que es convertirà en el centre de referència internacional en qüestions de política alimentària urbana.

Just abans d’assistir a l’acte, que presideix l’alcalde Joan Ribó entre moltes altres autoritats,  el comissionat Alvaro Porro ha aprofitat l’ocasió per recordar el compromís de Barcelona per impulsar polítiques alimentàries valentes i s’ha mostrat esperançat en poder compartir experiències amb València.

“Les ciutats no produïm aliments però som les  principals consumidores, per això és més necessari que mai produir polítiques alimentàries valentes. Felicitats a València pels seus passos i l inauguració avui del Centre Mundial per i Alimentació Urbana Sostenible. Barcelona també impulsarà polítiques valentes aquest mandat amb la col•laboració i inspiració de València”, ha subratllat.

Barcelona té en marxa una Estratègia d’Impuls de la Política Alimentària que té per objectiu  impulsar un nou model agroalimentari sostenible, just i saludable com demana el pacte de Milà, del que Barcelona es signatària.

El pacte de Milà és una iniciativa de la FAO per promoure el canvi dels models agroalimentaris a les ciutats del món i que marca el camí de les polítiques alimentàries urbanes del segle XXI, de les que Barcelona, seguint les passes de València, vol ser un referent.

Segons dades de Omnibus Municipal de 2018 dels ciutadans i ciutadanes de Barcelona un 91,5% té en compte la proximitat del producte, un 55,5% si és de venda directa de pagès i un 54,2% si és ecològic.Compartiu aquest contingut