Barcelona trasllada al govern espanyol el seu compromís amb l’Agenda 2030 : Servei de Premsa

Barcelona trasllada al govern espanyol el seu compromís amb l’Agenda 2030

24/07/2019

La tinenta d’alcaldia d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana, Laia Bonet, es reuneix a Madrid amb Cristina Gallach, Alta Comissionada del govern espanyol per a l’Agenda 2030

“Barcelona vol liderar la transició digital i energètica per ser una ciutat resilient, habitable, amb zero emissions i pobresa zero l’any 2030”, ha dit Bonet

La tinenta d’alcaldia d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana, Laia Bonet, s’ha reunit avui a Madrid amb Cristina Gallach, Alta Comissionada del govern espanyol per a l’Agenda 2030, per traslladar-li “la voluntat decidida” de Barcelona de complir amb l’Agenda 2030 de les Nacions Unides per a fer front als grans reptes en matèria de lluita contra les desigualtats, creixement inclusiu i lluita contra el canvi climàtic”, a través dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

 

 

La tercera tinenta d’alcaldia ha volgut amb aquesta primera trobada establir contacte institucional amb l’Alta Comissionada per l’Agenda 2030, per tal de crear un marc de treball estable entre l’Ajuntament de Barcelona i l’Estat, que ajudi a les dues administracions a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible a través de l’Agenda 2030.

“Les ciutats hem de ser actors determinants per abordar aquesta Agenda 2030, i Barcelona vol liderar la transició digital, energètica i la coordinació territorial necessàries per tenir una ciutat resilient, habitable, amb zero emissions i pobresa zero l’any 2030”, ha destacat Bonet a la sortida de la reunió.

Les dues responsables de coordinar les actuacions que donin compliment als objectius de desenvolupament sostenible s’han emplaçat a cercar sinèrgies i estratègies de col.laboració que permetin una implementació eficaç de l’Agenda 2030 tant a l’Ajuntament de Barcelona com a la ciutat per lluitar contra les desigualtats, garantir un creixement inclusiu que permeti dibuixar un horitzó de pobresa zero i fer front a l’emergència climàtica.

L’Alta comissionada per l’Agenda 2030 es troba sota la dependència directa del President del Govern i s’encarrega de la coordinació d’actuacions per tal de que Espanya doni compliment a l’Agenda 2030, el compromís assumit l’any 2015 per 193 països de Nacions Unides.Compartiu aquest contingut