La segona edició dels Baixos de Protecció Oficial de Ciutat Vella rep un total de 64 ofertes : Servei de Premsa

La segona edició dels Baixos de Protecció Oficial de Ciutat Vella rep un total de 64 ofertes

27/07/2019

D’aquestes, un total de 26 responen a comerç local de proximitat, 13 a comerç local de proximitat amb petita producció urbana i 4 de petita producció urbana

Aquesta edició compta amb 28 propostes més que la convocatòria anterior i 3 de les que es van presentar a la primera edició tornen a repetir en aquesta

La convocatòria prioritza els projectes vinculats al comerç de proximitat, tot proposant una major puntuació per aquestes iniciatives i oferint-los preus de lloguer més assequibles i un termini de contracte de lloguer més llarg

La previsió és que els negocis adjudicataris d’aquesta nova tongada de locals puguin posar-se en funcionament a principis de l’any vinent

La segona edició del programa de Baixos de Protecció Oficial que impulsa el districte de Ciutat Vella, en col·laboració amb Barcelona Activa, ha rebut un total de 64 ofertes interessades en obrir un negoci en algun dels 8 locals que han sortit a concurs. Aquesta és una iniciativa impulsada per dinamitzar locals municipals del districte que estaven buits i en els que es busca que s’implantin activitats per lluitar contra la gentrificació i el monocultiu turístic.

En aquest sentit, el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha explicat que “els Baixos de Protecció Oficial han de servir per revertir el monocultiu comercial que s’orienta cap al públic visitant per orientar-lo cap a les necessitats dels veïns i veïnes del barri” i ha destacat el paper descentralitzat de Barcelona Activa i del Pla de Barris en la seva implicació en aquest projecte. “Els Baixos de Protecció Oficial són una figura que ha creat el Districte de Ciutat Vella en el mandat anterior a imatge dels habitatges de protecció oficial, per protegir el comerç de proximitat i promoure l’activitat econòmica”, ha explicat el regidor, i ha destacat que en aquesta convocatòria el 40% són ofertes de comerç de proximitat, que reben millors condicions per a instal·lar-se; que s’han rebut 28 ofertes més en global que a la darrera convocatòria i que s’ha innovat incloent locals que s’han comprat específicament per a aquest programa, dins del Pla de Barris.

[…]

 

Descarregar nota completa en format PDF

 

Enllaços relacionats:

– Declaracions Jordi Rabassa (vídeo, MP4)

– Declaracions Jordi Rabassa (àudio, WAV)Compartiu aquest contingut