Colau planteja a Torra obrir el diàleg per l’aprovació de pressupostos i la recuperació de la inversió social a Barcelona : Servei de Premsa

Colau planteja a Torra obrir el diàleg per l’aprovació de pressupostos i la recuperació de la inversió social a Barcelona

30/07/2019

L’alcaldessa de Barcelona i el president de la Generalitat acorden posar en marxa les converses en la seva primera reunió institucional després de la constitució del nou Ajuntament, on també s’ha donat el vistiplau a la convocatòria de la Comissió Mixta entre els dos governs

Institucions a ple rendiment, pressupostos per recuperar la inversió social, i recuperar la desinversió de la Generalitat a la capital catalana. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha portat aquesta proposta al president de la Generalitat, Quim Torra, en la primera reunió institucional després de la constitució del nou Ajuntament. “Ha sigut una reunió constructiva”, ha dit l’alcaldessa a la sortida de la reunió, on tant Colau com Torra han constatat la necessitat de donar estabilitat a les institucions i treballar conjuntament per recuperar la desinversió del govern català a la capital catalana des del 2011.

L’alcaldessa entén la complexitat de la situació política i les dificultats econòmiques de la Generalitat, però ha reclamat revertir aquesta situació especialment en l’àmbit de les polítiques socials. Un exemple clar: si la Generalitat aportés tot el que li toca, la llista d’espera per fer front a l’emergència habitacional desapareixeria. Colau ha xifrat en uns 280 milions d’euros la desinversió del govern català des del 2011, el que l’Ajuntament de Barcelona defineix c oma “deute ciutadà”. “Sabem que no es pot recuperar tot, però cal començar a revertir aquesta situació per fer que els serveis públics estiguin en marxa i a ple rendiment”, ha conclòs Colau, que ha trobat en el president Torra una resposta positiva i constructiva.

 

El mes de setembre es començarà a treballar tècnicament en la convocatòria de Comissió Mixta entre Ajuntament i Generalitat. La Comissió Mixta és l’òrgan encarregat de desenvolupar els consorcis conjunts de les dues administracions (habitatge, educació, serveis socials i salut), previstos per la Carta Municipal, la llei especial de la ciutat de Barcelona. La Comissió Mixta es convocarà a l’octubre i per part de l’Ajuntament estarà coordinada pel primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni.

L’alcaldessa també ha posat de relleu el treball conjunt que s’està desenvolupant entre les administracions per lluitar contra la contaminació i fer front a l’emergència climàtica. En aquest sentit, Colau i Torra han coincidit en lamentar el dèficit d’infraestructures estatals, com ara la transformació de la xarxa ferroviària de Rodalies, “un deute històric que clama al cel”, segons Colau. I s’han emplaçat a treballar coordinadament per donar impuls a la connexió del tramvia per la Diagonal. Aquesta connexió ja té l’acord de la Generalitat i de l’Ajuntament, i aquest mandat s’afrontaria el tram fins a Verdaguer.

Finalment, pel que fa a seguretat, Colau ha destacat la darrera reunió de la Junta Local de Seguretat i l’anuncia del conseller d’Interior, Miquel Buch, d’aportar més Mossos d’Esquadra a la ciutat de Barcelona, després de negar aquesta petició ara fa un any. “És una bona notícia, però insuficient”, ha alertat Colau, que ha expressat al president Torra el seu malestar amb el conseller Buch per les seves declaracions parlant sobre un suposat relaxament municipal en polítiques públiques de seguretat. Colau ha demanat lleialtat institucional i voluntat de col•laboració per resoldre problemes.Compartiu aquest contingut