Balanç Grec Festival de Barcelona 2019 : Servei de Premsa

Balanç Grec Festival de Barcelona 2019

01/08/2019

Enguany el Grec Festival de Barcelona ha apostat per agrupar la programació en quatre línies més o menys poroses: el viatge de Melbourne a Nova York –amb espectacles majoritàriament internacionals–; el món de les passions, amb propostes pensades per emocionar; el suport a les companyies amb base a Barcelona; i una part del festival més fresca i estiuenca, les Nits d’estiu.

En aquesta línia, el festival ha fet una clara aposta per potenciar les companyies locals, i ha generat un intens diàleg entre el talent internacional i el talent de casa. Aquest fet s’ha pogut veure en espectacles com l’inaugural amb Kronos Quartet, Taylor Mac, el Baró d’Evel o las Muchísimas, entre d’altres.

Creiem que ha estat un Grec especialment reeixit quant a resultats artístics, on destaca el bon resultat de les propostes de creació fetes en especial per companyies a les quals s’ha donat suport des del festival.

L’edició 2019 destaca també per haver enfortit la xarxa de socis del festival, a partir del qual la major part de les produccions tindran continuïtat la temporada vinent.

Els acords amb coproductors, sobretot privats, han permès ampliar la programació amb risc compartit, especialment al teatre Grec i també en alguns teatres de Grec Ciutat.

La incorporació al festival de Museus i altres espais patrimonials que han acollit i participat en projectes diversos, com el MNAC o la Fundació Joan Miró, ha estat una novetat exitosa, així com el projecte Creació & Museus, que ha permès vincular artistes que treballen a les diverses Fàbriques de Creació amb els museus municipals.

El Grec Jove ha estat una iniciativa que ha implicat el CCCB i altres teatres de la ciutat amb una destacada participació, en especial a la festa inaugural, on hi van assistir prop d’un miler de joves.

 

Descarregar dossier de premsa en format PDFCompartiu aquest contingut