En funcionament el nou espai de jocs infantils del Parc de la Pegaso : Servei de Premsa

En funcionament el nou espai de jocs infantils del Parc de la Pegaso

10/08/2019

Es tracta d’una zona de jocs infantils en forma de pop, amb l’objectiu d’estimular l’activitat lúdica a l’aire lliure dels infants i fomentar la vida comunitària i la convivència a l’espai públic

La zona de joc del Parc de la Pegaso és la primera de la ciutat que s’ha fet a partir d’un procés de participació amb els nens i nenes de les escoles de l’entorn

Ahir va entrar en funcionament el nou espai de jocs infantils singulars al barri de La Sagrera, la gran estructura en forma de pop amb sis grans tobogans dissenyada a partir de la participació dels infants de les escoles de l’entorn del parc.

Aquest espai de joc singular s’emmarca en el Pla del joc a l’espai públic, un pla pioner que situa el joc i l’activitat física a l’aire lliure entre les polítiques clau de la ciutat. Una de les accions que preveu el pla és la instal•lació de zones de jocs singulars que obren més possibilitats de joc i exploració als infants i estimulen la seva activitat lúdica a l’aire lliure. L’àrea és adaptada per als nens amb diversitat funcional, de manera que puguin accedir als tobogans a través d’una rampa.

 

 

A banda dels jocs infantils del Parc de la Pegaso, aquest estiu també se n’estan instal•lant als Jardins de la Indústria, a l’Eixample, i abans d’acabar l’any se n’instal•laran al Parc Central de Nou Barris. A finals d’any s’iniciarà la implantació d’altres jocs a l’avinguda Meridiana, al districte de Sant Martí.

 

Procés de participació amb les escoles de l’entorn

La remodelació de l’àrea de joc infantil del Parc de la Pegaso, igual que l’àrea del Parc Central de Nou Barris, s’ha planificat a partir d’un procés de participació amb gairebé 200 nens i nenes de 5è i 6è de Primària de les escoles properes a aquest espai (Congrés-Indians, Pegaso i Turó Blau). Els parcs infantils són els primers resultats d’una nova manera de crear les àrees de joc i els espais lúdics a la ciutat que està impulsant l’Ajuntament de Barcelona, tenint més en compte les necessitats i visions dels infants. Les àrees són adaptades per als nens amb diversitat funcional, de manera que

L’objectiu és fomentar el joc al carrer i aconseguir una ciutat més amable i agradable incorporant aquestes metodologies participatives de manera més sistemàtica a tots els districtes d’acord amb el Pla del joc a l’espai públic. Es pretén que en aquests grans espais lúdics, tant la selecció de les estructures, com la disposició dels elements i el disseny de tot l’espai siguin estimulants i jugables i vagin més enllà de la tradicional àrea de joc delimitada.Compartiu aquest contingut