Eloi Badia assisteix a l’entrega de la beca Mike Lane que atorga la colla castellera de la Vila de Gràcia : Servei de Premsa

Eloi Badia assisteix a l’entrega de la beca Mike Lane que atorga la colla castellera de la Vila de Gràcia

18/08/2019



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dilluns 19 d’agost a les 13 h a la sala d’actes del Districte de Gràcia, la colla castellera de la Vila de Gràcia farà entrega de la beca Mike Lane-CVG a un projecte pilot de l’Institut Guttmann que investiga l’estimulació transcutània medul·lar (TSCS) per millorar la funció respiratòria en pacients amb lesió medul·lar cervical o toràcica. En l’acte hi participaran els representants dels Castellers de la Vila i el regidor del Districte Eloi Badia.

El projecte premiat se centra en estudiar l’efecte de l’estimulació elèctrica transcutània de la medul·la espinal a nivell cervical combinada amb l’estimulació toràcica sobre la musculatura respiratòria, induint d’aquesta manera, una recuperació millor del patró respiratori de les persones que pateixen lesions medul·lars cervicals o toràciques altes.

L’equip investigador el formen: la dra. Kumru, investigadora principal, el dr. Curia, el dr. Benito, la dra. Valles, la dra Ramirez i l’enginyera Maria

Rodriguez. Totes aquestes persones són expertes en l’àrea de la Lesió Medular de l’Institut Guttmann.

Homenatge a Mike Lane

Amb aquesta beca, es pretén retre homenatge a Mike Lane, membre de CVG que va morir al 2017, després d’haver patit lesions de medul·la que el van deixar tetraplègic el 2013, com a conseqüència d’un incident casteller.

Tot i que aquesta és la primera edició de la beca, la intenció dels seus impulsors és fer extensiva la iniciativa a la resta del món casteller i que els projectes d’investigació de lesió medul·lar a Catalunya puguin comptar amb aquesta beca de manera continuada.

El comitè avaluador del projecte d’investigació guanyador el formen Dani Castillo, director mèdic i científic de la coordinadora, Jaume Rosset exdirector mèdic i científic de la coordinadora, la dona de Mike Lane i l’Oriol Francolí, membre de la colla i responsable de la beca. El doctor de l’Institut Guttmann, Joan Vidal, va declinar formar part de la votació final per evitar qualsevol tipus de conflicte d’interessos.





Paraules clau

Gràcia/