Laia Bonet rep una delegació de representants de la Cambra de Japó a l’Ajuntament de Barcelona : Servei de Premsa

Laia Bonet rep una delegació de representants de la Cambra de Japó a l’Ajuntament de Barcelona

19/08/2019

La tinenta d’alcaldia d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana, Laia Bonet, ha rebut avui al Saló de Cent una representació de diputats de la Cambra de Japó. Els set diputats formen part del Comitè Permanent d’Afers Interns i comunicació de la Cambra i de Relacions Internacionals, Ciència, Tecnologia i Innovació. També hi ha assistit el cònsol general de Japó, Naohito Watanabe.

 

 

Durant la recepció a l’Ajuntament de Barcelona, la tinenta d’alcaldia ha destacat les polítiques en l’àmbit de Smart City de Barcelona, i ha subratllat la importància d’estrènyer relacions entre ciutats de Japó per donar continuïtat i impulsar acords i interessos comuns que manté la ciutat de Barcelona amb elles.

Em aquest àmbit, recentment Barcelona ha renovat l’acord de col·laboració amb la ciutat de Yokohama per treballar en l’àmbit de desenvolupament de smart city, energies renovables, transport urbà, societat circular i promoció de ciutat. A més, manté un acord de col·laboració amb la Prefectura de Kyoto en l’àmbit del desenvolupament econòmic, la innovació tecnològica i la gestió pública de dades obertes. Amb aquesta ciutat també s’està treballant en l’àmbit metropolità per identificar temes de mutu interès.

També, Barcelona està agermanada amb la ciutat japonesa de Kobe des de fa més de vint-i-cinc anys, amb qui manté diferents àmbits de treball, com un concurs de visualització de dades obertes per promoure i facilitar millores a la ciutat. Així mateix, Barcelona i Kyoto coorganitzen el Kyoto Smart City Expo des de la seva primera edició el 2014.Compartiu aquest contingut