En marxa les obres d’ampliació de l’Ateneu la Bòbila de Porta, a Nou Barris : Servei de Premsa

En marxa les obres d’ampliació de l’Ateneu la Bòbila de Porta, a Nou Barris

23/08/2019

L’Ajuntament està executant els treballs per convertir-lo en un equipament de barri dins la nova plaça Sóller, que també s’està reurbanitzant

S’hi invertirà 2,77M€, i es preveu que l’Ateneu estigui llest l’octubre de 2020 i esdevingui un pol d’atracció i activitat pels veïns i veïnes de l’entorn

La plaça Sóller també s’estrenarà a finals d’estiu de 2020 amb molt més verd i nous espais d’estada que la faran més permeable i accessible i convidaran al passeig

En marxa les obres d’ampliació de l’Ateneu la Bòbila de Porta, al districte de Nou Barris. L’Ajuntament està executant els treballs per convertir-lo en un equipament de barri dins la nova plaça Sóller, que també s’està reurbanitzant. El projecte preveu dotar l’Ateneu d’una nova volumetria i criteris de sostenibilitat i eficiència energètica, amb l’objectiu final que esdevingui un pol d’atracció i activitat pels veïns i veïnes de l’entorn.

La inversió serà de 2,77 milions d’euros, i es preveu que la reforma estigui enllestida l’octubre de 2020. A més de la pròpia ampliació de l’equipament, es reubicarà l’accés principal per fer-lo accessible a nivell de plaça. I també es canviarà de lloc l’escala exterior per potenciar la connexió de vianants amb l’espai enjardinat. Això, a més, es veurà reforçat per la transformació d’un tram del carrer de l’Estudiant en plataforma única.

L’edifici preveu la incorporació de vegetació mitjançant una pèrgola amb plantes enfiladisses que ajudaran a integrar-lo amb la plaça i potenciar la millora ambiental dels espais.

 

 

L’ampliació de l’Ateneu la Bòbila s’està fent en paral·lel a la reforma de la plaça Sóller, de manera que tot l’àmbit s’està transformant per ser un nou punt de referència pel barri de Porta. L’agost de 2020 acabaran les obres de la plaça, que serà un espai amb molt més verd i nous espais d’estada que la faran més permeable i accessible i convidaran al passeig. El pressupost és d’uns 4,5 milions d’euros.

La remodelació que s’està duent a terme neix de la proposta guanyadora del concurs convocat per recollir les millors idees de cara a renovar la plaça i al procés participatiu fet amb el veïnat, entitats i infants de l’Escola Palma de Mallorca. Així, es dona resposta a la reivindicació veïnal de transformar-lo i convertir-lo en cor cívic, verd i cultural del barri.

La futura plaça de Sóller esdevindrà un gran espai verd, amb més de cent arbres nous i nova vegetació i arbustos distribuïts per tot l’àmbit, i es millorarà la permeabilitat i l’accessibilitat de la plaça envers els carrers que l’envolten. Això s’aconseguirà amb l’eliminació dels porxos laterals, amb la nova plataforma única al carrer de l’Estudiant que connectarà la plaça amb el passeig de la Ciutat de Mallorca, i amb diversos camins nous que creuaran la plaça de costat a costat i la connectaran amb els equipaments de l’àmbit.

 

Al centre de la plaça hi haurà un gran espai d’ús polivalent i de relació, des d’on es tindrà accés directe a les voreres perimetrals i a la xarxa de camins de la plaça. Un altre element important serà el llac de just al costat de l’edifici de l’Ateneu la Bòbila, que es mantindrà i conservarà la font ornamental, si bé es reubicarà.

 

 

També hi haurà diverses zones d’estada amb nou mobiliari urbà, algunes d’elles amb àrees de jocs infantils i aparells de gimnàstica per a gent gran; una àrea d’esbarjo per a gossos i un espai de relació tipus àgora on s’hi podran organitzar esdeveniments.

 

Imatges relacionades:

Imatge 1/2

Imatge 2/2



Compartiu aquest contingut