El departament d’Interior i l’Ajuntament de Barcelona es refermen en el compromís de continuar treballant conjuntament en la lluita contra la delinqüència : Servei de Premsa

El departament d’Interior i l’Ajuntament de Barcelona es refermen en el compromís de continuar treballant conjuntament en la lluita contra la delinqüència

02/09/2019

Aquest matí ha tingut lloc una reunió entre el conseller Buch i el tinent d’alcalde Albert Batlle.

Aquesta és la primera reunió d’ambdós des de l’inici del mandat municipal i després de la celebració de la Junta Local de Seguretat.

El conseller d’Interior, Miquel Buch, acompanyat del Secretari General Brauli Duart, pel Director de la Policia, Andreu Martínez i el Comissari en Cap, Eduard Sallent, ha rebut avui al despatx del departament d’Interior al tinent d’alcaldia de Prevenció i Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle. Durant la trobada, s’ha aprofundit en l’anàlisi de la situació a la ciutat de Barcelona i les estratègies dutes a termes aquest darrer any per combatre la inseguretat a la ciutat. S’ha fet una anàlisi especial incidència sobre els delictes que han registrat un increment els últims mesos, sobretot pel que fa a la reincidència en furts, robatoris i delictes contra les persones.

Aquesta és la primera reunió institucional dels dos responsables polítics de les àrees de Seguretat de la Generalitat i l’Ajuntament des de l’inici del nou mandat municipal i després de la celebració de la Junta Local de Seguretat del mes de juliol. Aquesta trobada se celebra uns dies abans que es convoqui, per part del departament d’Interior, la taula de treball pel “Pla Estratègic Barcelona Ciutat Segura”. Aquest pla estratègic és un dels vuits compromisos presentats per la Conselleria d’Interior, aprovats en la passada Junta de Local de Seguretat i que es preveu estigui enllestit en tres mesos.

Dels diferents temes que s’han tractat a la reunió, el Conseller Buch i el Tinent d’Alcalde Batlle han abordat també la necessitat de modificació del codi penal per combatre la multireincidència en els furts i l’agilització dels processos judicials.

Buch i Batlle han refermat el compromís de les dues administracions per tal que els respectius cossos policials continuïn treballant conjuntament, cada un des del seu àmbit competencial, per avançar en la lluita contra la delinqüència a la ciutat de Barcelona.Compartiu aquest contingut