Recomanacions de mobilitat amb motiu de la Diada de l’Onze de Setembre : Servei de Premsa

Recomanacions de mobilitat amb motiu de la Diada de l’Onze de Setembre

09/09/2019

L’Ajuntament de Barcelona demana als ciutadans que arribin a la ciutat al llarg del matí i que planifiquin amb temps els desplaçaments

Es recomana que aquests es facin principalment a peu o amb metro i ferrocarrils i s’aconsella no agafar el vehicle privat

 

El proper dimecres, 11 de setembre, tindran lloc a la ciutat un seguit d’actes institucionals en el marc de la celebració de la Diada Nacional de Catalunya. Per aquest motiu  l’Ajuntament de Barcelona adaptarà tots els serveis municipals per donar resposta al conjunt d’actes i garantir que tots es puguin celebrar amb seguretat i convivència i facilitant la mobilitat ciutadana.

Els cossos policials, Guàrdia Urbana i Mossos, actuaran conjuntament al centre de la ciutat, als accessos i a l’entorn metropolità, duent a terme les actuacions i els desviaments que es precisin. El dispositiu municipal assegurarà en tot moment el pas dels vehicles d’emergència al llarg de la Diada.

 

Concentració ciutadana

Un any més l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha convocat una concentració ciutadana que es preveu molt concorregut.

L’acte ocuparà diferents vies al voltant de Plaça Espanya ocasionant afectació viària, per aquest motiu s’adoptaran mesures extraordinàries per garantir la mobilitat.

L’organització ha convocat els participants a concentrar-se a partir de les 15:30 hores i es preveu que sobre les 18:30 hores els participants a la concentració es retirin progressivament. Durant tota la franja horària, la Guàrdia Urbana de Barcelona adoptarà en cada moment les mesures d’ordenació i regulació de circulació adients, així com els desviaments de trànsit necessaris per garantir la seguretat.

 

Arribada d’autocars

Amb motiu d’aquesta concentració, l’organització preveu l’entrada d’un important nombre d’autocars que aniran arribant de fora la ciutat de forma esglaonada majoritàriament a partir del matí i primera hora de la tarda. Per tal de facilitar el desencotxament dels assistents s’han seleccionat uns determinats trams de carrers en els quals excepcionalment, i d’acord amb l’organització, es permetrà l’estacionament ordenat d’aquests autocars autoritzats durant tota la jornada, utilitzant el carril dret de circulació (carril bus o carril senyalitzat d’estacionament prohibit). Els autocars hauran d’estacionar deixant lliures en tot moment els passos de vianants, les parades de bus i els accessos als guals. Els vehicles quedaran estacionats al mateix lloc, des de la seva arribada fins a la sortida, una vegada finalitzada la concentració.

 

Afectació a la mobilitat

Avyu ja s’ha tallat el trànsit a l’Avinguda Maria Cristina per tasques de muntatge i a la resta de la zona de concentració començarà l’afectació demà dimarts a partir de les 08:30 hores sense que es produeixi un tall total del trànsit.

A Plaça Espanya està previst el tall total a partir de les 14.30 hores de dimecres. A partir de les 15.00 hores es començaran a ocupar els carrers que integren la zona de concentració de forma progressiva segons l’arribada de participants i es realitzaran els desviaments adients de les vies transversals i longitudinals.

L’obertura al trànsit de la zona de concentració està prevista a les 21.00 hores.

 

Estacionaments

Es prohibeix l’estacionament de vehicles (inclús motos i bicicletes a calçades, voreres i espais reservats), a partir de les 07.00 hores del dilluns 9 de setembre a:

– Av. Reina Maria Cristina, ambdós costats des de pl. Espanya fins av. F. Ferrer i Guàrdia.

– Plaça d’Espanya. Inclòs motos en vorera.

– Av. Rius i Taulet, costat muntanya, entre Guàrdia Urbana i Maria Cristina.

 

Reforç del Transport Públic

Metro

Durant tota la tarda de la Diada d’enguany TMB ha preparat un dispositiu especial que inclou reforços de trens a tota la xarxa de metro, especialment a les línies 1 i 3, i desplegament de personal i seguretat per ordenar la mobilitat, tant a l’inici com al final de la manifestació. Entre les 13:30 i les 21:30 hores el metro oferirà la mateixa capacitat d’un dia feiner i per tant totes les línies tindran uns intervals de pas situats entre els 3,5 i els 4,5 minuts, aproximadament.

En previsió d’una elevada concentració de persones a l’exterior que dificulti la sortida, a partir de les 16:00 hores serà recomanable evitar l’estació de Plaça Espanya (L1 i L3) i fer servir estacions alternatives, com Hostafrancs (L1), Tarragona (L3), Rocafort (L1), Urgell (L1), Universitat (L1 i L2), Sant Antoni (L2) i Poble Sec (L3)

TMB mobilitzarà mitjans tècnics en aquestes estacions per ordenar els fluxos de passatge i adoptar, si és necessari, accions de regulació (talls intermitents, realització dels enllaços per l’exterior, etc.) per evitar situacions de risc en vestíbuls i andanes, tant a l’anada com després de finalitzar l’acte. En aquest cas, tant el personal com el servei de megafonia i els dispositius lluminosos donaran les indicacions pertinents. Es recomana en tot moment seguir les indicacions que es donin.

 

Bus

Les alteracions de recorregut també seran severes en 34 línies d’autobusos que circulen o travessen la plaça d’Espanya, la Gran Via, part de Creu Coberta, Tarragona, Paral·lel i avinguda Maria Cristina. Entre les 14.30 i les 21 hores aproximadament es produiran desviaments i limitacions de recorregut per mirar de mantenir la regularitat del servei fora de l’àmbit de l’afectació en les línies regulars següents: D20, D40, D50, H12, H14, H16, V7, V9, V11, V13, V15, V17, 7, 13, 19, 21, 22, 24, 27, 46, 47, 52, 54, 55, 59, 62, 63, 65, 67, 78, 79, 109, 115 i 150 i les tres rutes del Barcelona Bus Turístic (aquestes faran les últimes sortides de terminal entre les 14 h i les 15 h).

 

Recomanacions generals

Davant el possible impacte que tant la concentració com la resta d’actes de la Diada tindran sobre la mobilitat, l’Ajuntament de Barcelona fa una sèrie de recomanacions:

 

Informació ciutadana

Al web barcelona.cat/diada es podran consultar les recomanacions de mobilitat a la ciutadania i les afectacions al trànsit previstes, així com també es comunicaran en temps real a les xarxes socials a través dels comptes de Twitter de @barcelona_GUB i @bcn_ajuntament. Les alteracions del servei d’autobusos i qualsevol eventualitat del servei de metro es comunicaran a través del perfil de @TMBinfo, el web de TMB i l’aplicació TMBApp també informaran de manera automàtica de possibles alteracions. Es recomana utilitzar els telèfons d’emergències 080, 092 i 112 per notificar qualsevol incidència destacable.Compartiu aquest contingut