Barcelona celebra el Dia Sense Cotxes : Servei de Premsa

Barcelona celebra el Dia Sense Cotxes

19/09/2019

El Dia Sense Cotxes té com a acte principal a Barcelona “La Mercè respira”, que converteix un any més la Via Laietana en un carrer alliberat de vehicles i 100% per als vianants, on es promou la mobilitat sostenible, el verd i els espais d’estada i de joc.

Barcelona reivindica el seu compromís en la lluita per l’emergència climàtica i la reducció d’emissions i promou la informació de les mesures impulsades a la ciutadania durant la jornada.

El Dia Sense Cotxes s’emmarca en les activitats de la Setmana Europea de la Mobilitat que promou els hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com ho són els desplaçaments a peu, en transport públic o bicicleta

 

 

Barcelona celebra per segon any el Dia Sense Cotxes en el marc de les Festes de la Mercè. Enguany la festa se celebrarà el diumenge 22 de setembre i l’espai central de les activitats vinculades a la mobilitat sostenible serà la Via Laietana amb una nova edició de “La Mercè respira a la Via Laietana!”. Durant tota la jornada, d’11 a 20 hores, aquesta via es convertirà en un carrer alliberat de fums i vehicles i els vianants prendran el protagonisme. La voluntat de l’Ajuntament és que un any més la ciutadania pugui viure un espai de la ciutat sense cotxes, amable, segur i confortable. En definitiva una ciutat de vianants.

Els objectius principals de la jornada seran:

La Via Laietana, per tant, es convertirà en una ciutat de vianants que s’omplirà d’activitats i propostes que giraran al voltant de quatre eixos:

  1. Una mobilitat sostenible
  2. Els carrers per a les persones
  3. Donem pas al verd
  4. Una ciutat jugable

A l’espai de mobilitat sostenible es trobaran diverses propostes per reflexionar sobre el hàbits de mobilitat a Barcelona i la transformació necessària cap a una manera més saludable de moure’s. En aquesta zona hi haurà també un punt informatiu sobre la Zona de Baixes Emissions.

Una de les propostes més destacades d’aquest espai serà l’Speaker’s Corner, on diversos representants d’institucions, entitats, associacions i empreses exposaran, en ponències de 15 minuts, els seus coneixements sobre les novetats en matèria de mobilitat sostenible i segura i les necessitats de millora de qualitat de l’aire, entre altres aspectes indispensables per a la construcció de la ciutat del futur. Les ponències seran de les 11.15 a les 19.15 hores amb una pausa al migdia.

A la zona dels carrers per a les persones s’hi trobarà un espai públic de qualitat, segur i confortable per fomentar la vida i convivència al carrer: una zona de pic-nic, una de gandules i un escenari on es programaran concerts, exhibicions i tallers de dansa.

Donem pas al verd serà l’espai en defensa de la salut, explicant projectes i accions que es duen a terme a Barcelona amb alts beneficis ambientals, socials i paisagístics. Hi haurà la recreació d’un bosc urbà, un camí dels sentits, una mostra d’horts urbans del districte de Ciutat Vella, entre altres activitats.

A la ciutat jugable els infants prenen el protagonisme amb diferents propostes: jocs tradicionals, jocs de taula i joc constructiu que fomenten la vida comunitària i els desenvolupaments de les nenes i els nens.

La Via Laietana, però, no serà l’únic espai de celebració del Dia Sense Cotxes. A les superilles de la ciutat s’hi ha programat activitats de promoció de dinamització de l’espai públic destinades als veïns i les veïnes de la ciutat. I el Mercè Arts de Carrer, al parc de la Ciutadella també serà l’escenari d’altres actes de promoció de la mobilitat sostenible. Totes les activitats del Dia Sense Cotxes es poden consultar al web.

 

Setmana Europea de la Mobilitat 2019

Barcelona s’ha sumat un any més a la Setmana Europea de la Mobilitat, que se celebra del 16 al 22 de setembre. Una setmana per promoure els hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables: desplaçaments a peu, en transport públic i en bicicleta. A més també pretén visualitzar els canvis que fan les ciutats en els usos de l’espai públic per millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació. Enguany el lema de la setmana de la mobilitat és “Camina amb nosaltres” i ha concentrat a Barcelona més d’un centenar d’activitats organitzades per l’Ajuntament de Barcelona i entitats i associacions de la ciutat.

Durant aquesta setmana Barcelona ha fet un pas més per millorar la qualitat de l’aire a la ciutat i la salut pública amb la presentació de la Zona de Baixes Emissions, que a partir de l’1 de gener de 2020 prohibirà la circulació dels vehicles més contaminants. Aquesta mesura coincidirà amb l’entrada en vigor del decret de situació d’emergència climàtica a Barcelona, que també comportarà la posada en marxa de tot un seguit de mesures per reduir les emissions i la contaminació a la ciutat.Compartiu aquest contingut