Barcelona promou l’adopció d’animals durant La Mercè : Servei de Premsa

Barcelona promou l’adopció d’animals durant La Mercè

19/09/2019



Temps estimat de lectura: 4 minuts

El Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB) i moltes associacions i protectores estaran els dies 21 i 22 de setembre a la plaça de Catalunya a l’espai “Millor que Adoptis” per promoure l’adopció dels gossos i gats que tenen acollits

L’ajuntament promou la tinença responsable d’animals per combatre l’abandonament animal i aprofita la festa major per fer una nova campanya de sensibilització ciutadana

Des de principis d’any s’han fet un total de 568 adopcions (308 gossos i 260 gats), de les quals 195 adopcions (81 gossos i 114 gats) s’han fet durant aquest estiu

Durant la campanya estival han entrat al Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona 552 animals, dada que consolida la tendència observada els darrers anys: malauradament l’abandonament és estructural durant tot l’any i ja no estacional a l’estiu, com passava fa anys

L’Ajuntament de Barcelona promourà l’adopció d’animals durant La Mercè en una nova acció que vol conscienciar la ciutadania sobre la tinença responsable dels animals de companyia (gossos i gats). El Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona(CAACB), i moltes associacions i protectores, estaran els dies 21 i 22 de setembre a la plaça de Catalunya a “l’espai Millor que Adoptis” per promoure l’adopció dels gossos i gats que tenen acollits.

Cada dia, des de les 11.00 fins a les 20.00 hores, en aquest espai es donaran a conèixer els centenars de gossos i gats que es troben a l’espera de noves famílies disposades a assumir la doble responsabilitat -amb els animals i amb la societat– que suposa adoptar un animal de companyia. A més, es faran activitats d’educació en positiu, també pels més petits i es repartiran díptics informatius sobre el foment de l’adopció.

Les activitats estan organitzades per l’Ajuntament de Barcelona, amb el suport i la col·laboració de la Fundación Affinity i la participació del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB), Amics Acollidors dels Animals d’Abrera, Associació per a la Protecció dels GPP, ADACC Cornellà, El Jardinet dels Gats, Grupo Ayuda a Bodegueros, Asociación Animalista Rescat, APASAAC, Life4Pitbulls, AAS DISCAN, El Club de Kat, SOS Hurones, Voluntarios Itinerantes, Amics dels Animals de la Noguera, UB Gats, DeGats, Lliga Protectora d’Animals i Plantes de Barcelona, Associació d’Amics i Voluntaris de la Gossera de Barcelona, De Galgos.

La promoció de les adopcions, millorar les condicions d’estada dels animals al CAACB quan això no ha estat possible, i la gestió proactiva per tal que els animals perduts retornin a les seves llars, són línies de treball fruit d’una aposta del Govern municipal pel benestar i la tinença responsable d’animals i per potenciar una millora de la convivència entre les persones, els animals i el seu entorn.

D’altra banda, l’Ajuntament realitza campanyes preventives per tractar d’evitar els abandonaments i el maltractament animal. La campanya per fomentar l’abandonament zero, amb imatges de gossos al carrer, i per fomentar l’adopció des del CAACB està donant els seus fruits. Des de principis d’any s’han fet un total de 568 adopcions (308 gossos i 260 gats), de les quals 195 adopcions (81 gossos i 114 gats) s’han fet durant aquest estiu. Durant els tres mesos d’estiu, però, han entrat un total de 552 animals al centre d’acollida.

Si bé les adopcions en nombres absoluts han baixat aquest estiu respecte a la campanya estival de l’any passat (348), destaca el fet que durant els mesos de juny, juliol i agost han pujat les adopcions de gossos potencialment perillosos (20 davant els 13 de l’any passat). Així mateix, 80 dels animals entrats al CAACB han pogut ser recuperats per les seves famílies, gràcies a que estaven correctament identificats. De les dades globals, un cop analitzades les entrades mes a mes, es pot veure que es consolida, malauradament, l’abandonament estructural durant tot l’any i ja no és estacional, com havia estat històricament, quan l’estiu era el període on més s’abandonava.

Abandonar un animal està prohibit; és un acte de crueltat i un delicte, segons la normativa catalana. Fer-ho es pot considerar una infracció molt greu en matèria de tinença d’animals i els propietaris poden ser sancionats amb una multa d’entre 401 i 20.000 €. L’Ajuntament de Barcelona col·labora de manera proactiva amb les entitats i les onegés animalistes per lluitar i penalitzar el maltractament, i insta, si escau, a inhabilitar la persona per a la tinença d’animals.

Cada any, gairebé dos mil animals de companyia, gats i gossos, són trobats al carrer, perduts o abandonats (i comissats pels cossos de seguretat). El Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB) és el centre municipal d’acollida d’animals de companyia perduts o abandonats i és el màxim responsable en matèria de benestar sobre aquests animals i se n‘ocupa fins que retroben les seves famílies o poden ser adoptats. El CAACB gestiona la localització dels seus tenidors, per facilitar el retrobament o bé instar, en cas que correspongui, els expedients corresponents per abandonament. En els casos dels animals abandonats com en els comissats, el CAACB es responsabilitza de promoure’n l’adopció.

El factor clau en la recuperació d’un animal extraviat és que estigui convenientment identificat amb microxip. Tenint en compte que aproximadament un 14% dels animals que arriben al CAACB s’hi queden, la promoció de l’adopció és l’estratègia fonamental per reduir la població d’animals abandonats. A més, la tipologia d’animals que viuen als centres en espera de ser adoptats corresponen a gossos de mida mitjana i gran, mestissos i adults, característiques que dificulten la seva adopció.

Descarregar document relacionat en format PDF





Paraules clau

adopció/ animals/ mercè 2019/