Colau demana accelerar l’agenda d’accions per l’emergència climàtica : Servei de Premsa

Colau demana accelerar l’agenda d’accions per l’emergència climàtica

23/09/2019

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assistit a la reunió formal de la cimera sobre l’acció climàtica en la sessió “Viure, treballar i moure’s en verd” que Nacions Unides organitza aquests dies a Nova York.

Durant aquests dies, Nacions Unides reuneix els principals caps d’Estat i de Govern i les grans ciutats del món en una setmana d’Alt Nivell destinada a afrontar el repte de l’emergència climàtica i fer seguiment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) adoptats en l’Agenda 2030.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assistit en la reunió formal de la cimera sobre l’acció climàtica en la sessió “Viure, treballar i moure’s en verd” que Nacions Unides ha organitzat a Nova York.

Després inauguració de la cimera mundial de grans ciutats per l’emergència climàtica organitzada per Nacions Unides, l’alcaldessa ha participat en una roda de premsa on ha demanat accelerar l’agenda d’acció per combatre l’emergència climàtica. Durant la seva intervenció, l’alcaldessa de Barcelona ha destacat que “a les ciutat en agrada venir aquí a fer accions i no declaracions”. “A les ciutats es concentra més del 70% de les emissions, aquestes són desgraciadament protagonistes del problema climàtic… però sobretot volem ser protagonistes de les solucions”. Colau ha afegit que “a Barcelona hem aprovat un Pla Clima, molt ambiciós, que s’ha treballat amb els moviments socials, els experts i després d’un gran procés de participació amb més de 800 entitats. Volem reduir les emissions un 45% al 2030 i ser una ciutat neutre en carboni al 2050. La millora de la mobilitat, l’energia, la rehabilitació energètica i la gestió de residus, ha d’anar acompanyada del major ús del transport públic, la bicicleta i la peatonalització dels carrers. Recuperar els carrers per a la vida és un dels nostres objectius”, ha reblat Colau.

 

 

“A Barcelona, el decret d’emergència climàtica començarà a partir de gener del proper any i tindrà com a punt d’inflexió la posada en marxa de la Zona de Baixes Emissions”. Colau ha recordat que “les ciutats estem infrafinançades i ha reclamant als Estats que comptin amb les ciutats com a protagonistes per a desenvolupar totes les accions necessàries per a fer front a l’estat d’emergència climàtica: som governs que volem formar part de la solució al problema des de la nostra tasca quotidiana”.

Barcelona ha estat convidada per Nacions Unides a la Cimera climàtica, un reconeixement a les polítiques que està desenvolupant la capital catalana per fer front a l’emergència climàtica i a la lluita contra la contaminació. La cimera mundial de dilluns està a destinada a intensificar les accions en els àmbits de la transició energètica, el finançament climàtic i l’acció local, entre altres objectius.

L’alcaldessa de Barcelona presidirà dimarts 24 de setembre la inauguració de la cimera que protagonitzaran les grans ciutats, convocades per la xarxa mundial de ciutat CGLU, de la qual Ada Colau és copresidenta. Colau i la resta de participants parlaran dels objectius, propostes i reptes en l’únic fòrum d’alt nivell on les ciutats parlen i debaten directament amb els representants dels Estats i de les Nacions Unides. Ada Colau estarà acompanyada de Laia Bonet, tinenta d’alcaldia d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana i responsable de l’àrea de Relacions Internacionals. En el transcurs de la cimera, Colau i Bonet mantindran contactes amb altres ciutats o institucions amb les quals Barcelona comparteix estratègies o vol incentivar noves línies de treball en xarxa.

 

Enllaç relacionat

Enregistrament de la intervenció

 

 

AGENDA PER A MITJANS

DIMARTS 24 DE SETEMBRE

Ada Colau inaugura la cimera de grans ciutats: Fòrum de Governs Locals i Regionals
– Lloc: Nacions Unides (Conference room 3)
– Hora: 15:00 hores (hora local)
– Un cop acabada la inauguració, l’alcaldessa atendrà els mitjans de comunicacióCompartiu aquest contingut