Desmuntatge i retirada dels vagons del Funicular del Tibidabo : Servei de Premsa

Desmuntatge i retirada dels vagons del Funicular del Tibidabo

25/09/2019Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dijous 26 de setembre de 2019, a les 13:00 hores (Estació inferior – plaça del Doctor Andreu de Barcelona), el Parc d’Atraccions Tibidabo inicia les obres de millora i remodelació del funicular amb la retirada dels quatre vagons de les vies. Aquesta operació començarà el 26 de setembre i durarà dos dies. Per aixecar els vagons, de 12 tones cadascun, es farà servir una gran grua de 200 tones.

 

Una gran grua d’unes 200 tones retirarà els vehicles que formaran part del futur Museu del Transport

El desmuntatge dóna inici a les obres de remodelació i millora per posar en marxa el nou funicular Cuca de Llum la tardor de 2020

El funibus continuarà oferint un servei alternatiu diari per accedir al Parc des de la plaça Kennedy

El Parc d’Atraccions Tibidabo inicia les obres de millora i remodelació del funicular amb la retirada dels quatre vagons de les vies. Aquesta operació començarà el 26 de setembre i durarà dos dies. Per aixecar els vagons, de 12 tones cadascun, es farà servir una gran grua de 200 tones.

Les obres de millora, que es faran en diferents fases, s’allargaran fins a l’octubre del 2020, que és la data prevista perquè es posi en funcionalment el nou funicular: la Cuca de Llum. Al llarg d’aquest any es realitzaran canvis a les vies i a les catenàries per adaptar-les als nous vehicles i es millorarà la seva operativa i les condicions de seguretat.

Un dels vagons de l’actual funicular passaran a formar part de la col·lecció del futur Museu del Transport i els altres tres es desballestaran seguint la legislació vigent en matèria de medi ambient.

Fins al final de les obres s’ha habilitat el funibus, un autobús que ofereix un servei diari des de la plaça Kennedy a partir de les 10.30 h i fins a mitja hora abans de tancar el Parc.

El funicular del Tibidabo es va inaugurar l’octubre del 1901 i es va convertir en la primera gran atracció del Parc. Era el primer funicular de tot l’Estat Espanyol i amb els anys es va convertir en tota una icona no només del Tibidabo sinó també de la ciutat de Barcelona.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
Funicular del Tibidabo/ tibidabo/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina