Finalitza la reurbanització del carrer de Nínive : Servei de Premsa

Finalitza la reurbanització del carrer de Nínive

29/09/2019



Temps estimat de lectura: 4 minuts

Les obres de reurbanització d’aquest carrer d’Horta-Guinardó han permès la millora de l’accessibilitat amb el recinte hospitalari de la Vall d’Hebron, la renovació de paviments i l’arranjament d’escales, i han posat al dia les xarxes de serveis

L’actuació ha suposat una inversió de gairebé 400.000 euros, i les obres han tingut una durada de quatre mesos

L’ actuació forma part del Pla de Barris de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera

L’Ajuntament de Barcelona ha finalitzat les obres de reurbanització del carrer de Nínive amb la millora de la pavimentació i de la zona de vianants en l’interior del recinte Hospitalari de la Vall d’Hebron. L’objectiu era la millora de l’accessibilitat dels vianants així com senyalitzar els recorreguts per a vianants dins el recinte hospitalari. Aquesta obertura permet també, connectar millor els barris de Sant Genis dels Agudells i Montbau amb un accés directe a la Biblioteca Montbau – Albert Pérez Baró al carrer Arquitectura

Aquesta actuació forma part del Pla de Barris de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera amb l’objectiu de millorar la situació del barri amb la col·laboració i implicació de totes les persones que hi viuen. El Pla de Barris de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera, al districte d’Horta, s’executa actualment amb projectes vinculats a l’educació, la salut i la gent gran i actuacions de millora de diversos espais dels dos barris.

 

 

L’actuació ha estat de 4.653,05 m2 : 434,05 m2 corresponen a la millora del carrer Nínive i els 4.219 m2 restants corresponen al recinte hospitalari de la Vall d’Hebron. L’actuació ha suposat una inversió de gairebé 400.000 euros, i ha tingut una durada de quatre mesos.

Aquesta millora en els recorreguts per a vianants en recintes hospitalaris se suma a les actuacions ja previstes en els dos hospitals d’Horta-Guinardó, Vall d’Hebron i Sant Pau.

 

Urbanització del carrer de Nínive

El carrer de Nínive és un carrer petit que acaba en cul de sac contra un mur que connecta amb el recinte hospitalari de la Vall d’Hebron, concretament amb la bugaderia de l’hospital.

Hi ha un mur d’uns 2,40 metres d’alçada des del carrer de Nínive i d’uns 4,30 metres des de l’interior del recinte hospitalari (2,40 + 1,90 aproximadament metres de desnivell entre el punt inferior del carrer de Nínive i la cota del recinte hospitalari).

Per a facilitar la connexió del carrer amb el recinte hospitalari, s’ha enderrocat aquesta part del mur. Per salvar el desnivell i facilitar l’accés dels vianants al recinte hospitalari s’han ubicat unes escales.

Les escales, tal i com estableix la normativa d’accessibilitat, tenen una amplada de 2,5 metres i s’ha realitzat la construcció de tres trams d’escales: dos seguint el sentit longitudinal del carrer i el darrer tram salva els 1,90 metres de desnivell entre la cota inferior del carrer de Nínive i la cota interna de l’hospital.

La nova pavimentació del carrer de Nínive s’ha dividit en dues franges. La franja pels vianants està adossada als edificis i acaba en la formació de les escales encastades en la pendent. Tant el paviment dels plans inclinats com de les escales és un paviment continu perquè es busca que el vianant tingui la percepció d’un únic carrer. L’inici de l’escala té un paviment específic per a persones amb discapacitat visual.

La pavimentació s’ha realitzat amb una fina capa de revestiment de resina antilliscant d’un mateix color per donar un aspecte uniforme, llis, i regular. En els trams inferiors on s’ha de realitzat una nova llosa, el revestiment s’ha col·locat sobre una llosa de formigó amb fibres.

A l’inici del carrer de Nínive amb la trobada amb l’avinguda del Jordà, s’ha col·locat una pilona abatible per a l’accés controlat de vehicles de manera continuada. Aquesta actuació suposa una gran transformació del carrer ja que es passa d’un carrer residual utilitzat com a aparcament a una zona de vianants que és més visible des de l’avinguda del Jordà, convidant al veïnat a descobrir aquest nou indret.

La reurbanització ha suposat també la instal·lació de nou mobiliari urbà amb cadires de fusta i nous bàculs d’enllumenat de 4 metres d’alçada, així com la millora de recollida d’aigües.

 

Obres en el recinte hospitalari

Les actuacions en el recinte hospitalari són per senyalitzar recorreguts de vianants, amb l’objectiu d’absorbir els itineraris interns del propi hospital així com els nous fluxos de persones que circularan fruit de la connexió entre els dos barris a través del carrer de Nínive.

L’entrada al recinte hospitalari amb vehicle només es pot realitzar pel Passeig de la Vall d’Hebron i la sortida és pel carrer de l’Arquitectura. L’entrada pel Passeig de la Vall d’Hebron segueix sent de doble sentit per permetre la sortida dels vehicles de l’aparcament cap a la Ronda.

S’han realitzat les següents actuacions en la pavimentació i mobiliari:

▪ Fresat de zones existents interiors del recinte hospitalari malmeses per arrels d’arbres o bé malmeses pel pas del temps.

▪ Formació de camí peatonal pavimentat amb “slurry” de color verd.

▪ Reparació de recorregut rodat amb asfalt gris.

▪ Pintura de senyalització per la senyalització horitzontal.

▪ Pilona de polipropilè de color gris per separar el pas dels vehicles del dels vianants.





Paraules clau

Horta-Guinardó/ Sant Genís dels Agudells i la Teixonera/