Barcelona comença les sessions participatives de la Taula d’Emergència Climàtica : Servei de Premsa

Barcelona comença les sessions participatives de la Taula d’Emergència Climàtica

03/10/2019

La Taula d’Emergència Climàtica organitza 4 sessions participatives on es debatran 12 àmbits estratègics: cicle de l’aigua i litoral, més verd, renovables: terrats i espai públic, sobirania alimentària, les persones primer, mobilitat, economia circular i consum responsable, acció cultural i cooperació pel clima, emissions i salut, urbanisme sostenible, rehabilitació d’edificis i residu zero

L’Ajuntament de Barcelona recollirà totes les aportacions per estructurar-les amb l’objectiu final d’incloure les més rellevants a la Declaració d’Emergència Climàtica

Barcelona es prepara per declarar l’emergència climàtica, i ho vol fer de manera conjunta i coordinada amb les entitats, associacions i d’acord amb la resta d’administracions. La constitució de la Taula per l’Emergència ha estat el primer pas per establir aquest treball, que avança amb un pla d’acció que ha de contemplar mesures a aplicar a curt, mitjà i llarg termini.

Aquesta tarda s’ha celebrat la primera sessió de la taula d’Emergència Climàtica on han assistit la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, i el regidor d’Emergència Climàtica i transició ecològica, Eloi Badia.

La Taula d’Emergència Climàtica ha organitzat 4 sessions participatives programades per aquesta tardor on es proposaran 12 àmbits estratègics a debat.

Consulteu una breu descripció de cada àmbit estratègic a debat.

En aquestes sessions participaran membres de les entitats que formen part de xarxa Barcelona + Sostenible, i també la ciutadania que s’hagi inscrit prèviament.

Les sessions participatives de la Taula d’Emergència Climàtica també serà el marc on es debatran les accions concretes i efectives que desplegaran el Pla Clima entre 2020 i 2025, un pla municipal ambiciós que ha estat àmpliament reconegut a nivell internacional.

Tota la informació sobre el Pla Clima es pot consultar al web municipal barcelona.cat/barcelona-pel-clima.Compartiu aquest contingut